Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Nijha stimuleert bewegen in de wijk met beweegoplossingen voor jong en oud

Alweer een flink aantal jaren is Nijha aangesloten bij het Clubhuis van Huis voor de Sport Groningen. De samenwerking werpt haar vruchten af met name op het gebied sporten en bewegen in de buurt. Wat doen Nijha en HvdSG samen en hoe kunnen scholen, verenigingen, gemeenten en andere sportorganisaties uit de provincie Groningen hier hun voordeel mee doen?

Even kort samengevat

Duur
Doorlopend

Dienst
Sportieve Gezonde School, Sportdorpen, Beweegtuinen

Doelgroep
Jong en oud

Resultaat
Actievere leefstijl

Bewegen binnen en buiten stimuleren

Nijha is ontwerper en inrichter van beweegruimtes in de breedste zin van het woord. Zo richt Nijha sporthallen en gymzalen in, maar is het ook zeer actief in de buitenlucht. Nijha realiseert namelijk speelplekken, schoolpleinen, outdoor fitness locaties maar bijvoorbeeld ook de bekende Cruyff Courts. Het bedrijf staat, net als HvdSG, midden in de wereld van sport en bewegen en het is dan ook niet zo vreemd dat beide organisaties elkaar gevonden hebben. Bijvoorbeeld binnen het project “Beweegvriendelijke omgeving” waarbij een juiste inrichting van de buitenruimte zorgt voor meer beweging voor jong en oud in hun eigen leefomgeving.

Beweegtuinen voor ouderen

In het begin van de samenwerking werd er met name samengewerkt binnen het project “Sportdorpen”. Inmiddels is het partnerschap uitgebreid met o.a. de beweegtuinen voor ouderen. Deze beweegoplossing voor ouderen in de buitenruimte is ook in Groningen steeds populairder, waarbij HvdSG en Nijha van elkaars kennis en kunde gebruik maken om dit soort initiatieven tot een succes te maken binnen zorgcentra.

Sportieve Gezonde School

Nijha is ook inhoudelijk betrokken bij de Sportieve Gezonde Jeugd. Kennis en expertise wordt o.a. ingezet bij het project “Sportieve Gezonde School”. Dit programma is gericht op het stimuleren van een gezonde leefstijl bij leerlingen van het basisonderwijs. Daarnaast wordt de komende periode gekeken hoe dit project, samen met andere partners, wordt doorontwikkeld naar het VMBO/MBO.

Veel projecten die het HvdSG uitvoert, hebben een raakvlak met werkzaamheden van Nijha. Zeker ook omdat Nijha naast de beweeginrichtingen ook over een unit sport & spel beschikt. Dit brede en uitdagende assortiment sport- en spelmaterialen wordt bij veel projecten gebruikt zoals B-Fit, Beweegkriebels en andere sportprojecten voor jong en oud.

Meer informatie?

Wij helpen je graag

Wil je meer informatie over dit onderwerp en ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jou? Neem dan contact met ons op via de button. Onze professionals staan klaar om je verder te helpen!