Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Je bevindt je in: Onderwijs

Adviseurs Lokale Sport in Groninger gemeenten

Ondersteuning bij uitvoering lokaal sportakkoord

In alle Groninger gemeenten zijn Adviseurs Lokale Sport actief. Deze adviseurs ondersteunen de lokale sportaanbieders in hun rol en bijdrage in het proces om een lokaal (of regionaal) sportakkoord te vormen en mee uit te voeren.

Lokaal sportakkoord
In de provincie Groningen hebben alle gemeenten een lokaal sportakkoord. Een akkoord dat afgesloten is met diverse lokale partijen op het gebied van sport, bewegen, gezondheid, onderwijs, welzijn etc. In dat akkoord staat hoe zij met elkaar de sport – en beweegambities in betreffende gemeente kunnen bereiken, met als doel de toekomstbestendigheid van de sport te vergroten.

Verbinding
In dat kader heeft ook elke gemeente een Adviseur Lokale Sport. Deze werkt namens de gezamenlijke sport (NOC*NSF, sportbonden, NL Actief) en zorgt voor de verbinding met de sportlijn (met daarin een menukaart met diverse interventies en ondersteuningsmogelijkheden voor lokale sport- en beweegaanbieders).

In deze sportlijn zijn diverse services beschikbaar gesteld voor sportaanbieders. Veelal gratis, soms met een eigen bijdrage. Voorbeelden van services zijn bestuurscoaching of procesbegeleiding op de club, trainers en coachesopleidingen van diverse sportbonden en diverse inspiratiesessies/workshops op het gebied van financiën, ledenbinding, vrijwilligers etc. Er zijn nog veel meer mogelijkheden, voor elke sportaanbieder zit er wel iets tussen waar je als verenigingen een (vervolg)stap in kunt zetten.

De Adviseurs Lokale Sport van de Groninger gemeenten:

Egbert Bakker (Oldambt, Westerwolde)
e.bakker@hvdsg.nl
06-26975403

Erwin Bloeming
(Midden-Groningen, Het Hogeland, Stadskanaal)
e.bloeming@hvdsg.nl
06-51518826

Jens Dijkstra (Westerkwartier, Groningen, Pekela)
j.dijkstra@hvdsg.nl
06-37307694

Ruud Schuurman
s (Veendam)
ruud.schuurmans@nevobo.nl
06-23909014

Otto Kooi (Eemsdelta)
otto.kooi@knvb.nl
06-12659151

Meer informatie over wat de Adviseur Lokale Sport voor jou kan betekenen of de mogelijkheden bespreken binnen jouw gemeente? Neem gerust contact op.