Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Je bevindt je in: Verenigingen

Lokaal Sportakkoord

Sportminister Bruno Bruins heeft in de zomer van 2018 samen met de sport, gemeenten en maatschappelijk betrokken partners een Nationaal Sportakkoord gesloten: Sport Verenigt Nederland. Het hoofddoel is om zoveel mogelijk mensen, in alle levensfases, met plezier te laten sporten en bewegen. Om dit te realiseren zijn er ook in gemeenten inmiddels afspraken gemaakt in lokale Sportakkoorden.

Kansen voor verenigingen
Bij de totstandkoming van een lokaal Sportakkoord zijn de gemeente, lokale sportclubs en andere maatschappelijke organisaties betrokken. Samen bepalen deze partijen de ambities voor de sport in jouw gemeente. Een lokaal sportakkoord richt zich ook op versterking van verenigingen. Vanuit het akkoord zijn er flinke subsidies te verkrijgen voor activiteiten op de volgende thema’s:

  • Vitale verenigingen – bijv. workshop vrijwilligersmanagement of procesbegeleiding
  • Vaardig in bewegen – bijv. opleidingen, zoals voor trainerscursussen
  • Positieve sportcultuur – bijv. scholing voor vertrouwenscontactpersoon
  • Inclusief sporten en bewegen – bijv. stimuleringsbudget voor verenigingen met sporters met een beperking 
  • Duurzame sportinfrastructuur – bijv. begeleiding van verenigingen om accommodatie energiezuinig te maken.

Adviseurs lokale sport
Wil je gebruikmaken van kansen die het Sportakkoord voor jouw vereniging biedt, neem dan contact op met de Adviseur lokale sport in jouw gemeente.
Voor de gemeenten Oldambt, Midden-Groningen, Stadskanaal, Westerwolde en Groningen kan dit via e.bakker@hvdsg.nl. Voor de gemeenten Eemsdelta, Pekela, Het Hogeland, Westerkwartier en Veendam kan dit via otto.kooi@knvb.nl.

Meer weten?
Bekijk de algemene brochure Van lokaal Sportakkoord naar actie, in samenwerking met jouw club.
Heb je namens jouw vereniging vragen over het sportakkoord voor jouw gemeente of wil je subsidie voor een service? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via verenigingsondersteuning@hvdsg.nl

Sportakkoord Westerkwartier breed gedragen

In de afgelopen maanden is in gemeente Westerkwartier hard gewerkt aan het tot stand komen van het sportakkoord. Onder aanvoering van sportformateur Karin Zwart hebben sportverenigingen en – aanbieders, maatschappelijke organisaties, waaronder onderwijs en zorg, inwoners en gemeenteambtenaren een bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van het Sportakkoord Westerkwartier.