Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Je bevindt je in: Verenigingen

OldStars Sports

Het doel van OldStars Sports is om de sportparticipatie onder mensen van 60 jaar en ouder te vergroten. Hiermee wordt een gezondere leefstijl en een sociaal leven gestimuleerd. OldStars Sports wordt ontwikkeld door het Nationaal Ouderenfonds. Ze leveren hierdoor een bijdrage aan een ouderenvriendelijke sportomgeving.

Een leven lang sport
Met behulp van het verenigingsleven levert OldStars een positieve bijdrage aan de levenskwaliteit van ouderen. De spelvarianten geven senioren de mogelijkheid om op hun eigen niveau mee te blijven doen in en rondom de sportvereniging. Op deze manier ervaren zij de voordelen van een leven lang sport. Dit is een belangrijke doelstelling van het Nationaal Ouderenfonds en partner Menzis. Oldstars Sports levert deelnemers een uitbreiding van hun sociale netwerk op waardoor hun sociale omgeving toeneemt.

Vitale sportverenigingen
Huis voor de Sport Groningen zet samen met de Provincie Groningen Oldstars Sports actief in om ouderen te laten bewegen bij de sportverenigingen. Belangrijk is dat Oldstars sports meehelpt bij het vitaliseren van clubs door 60-plussers naast het sporten ook in andere rollen (vrijwilligers) binnen de vereniging actief te krijgen. Zo draagt Oldstars Sports ook bij om eenzaamheid onder ouderen tegen te gaan.

Groeiend aanbod aangepaste spelvormen
Na OldStars walking football zijn er meer nieuwe aangepaste spelvormen voor 55-plussers. Ouderen kunnen ook kiezen voor OldStars walking hockey, tennis, tafeltennis, walking handball, walking rugby, walking korfball en walking basketball.

OldStars Sportweek 2021
In de provincie Groningen wordt eind september voor het eerst een OldStars Sportweek georganiseerd. Vanaf 25 september tot en met 1 oktober is het zover. 55-plussers, maar ook belangstellende sportverenigingen, kunnen 7 dagen lang bij verschillende sportverenigingen in Groningen kennis maken met OldStars Sports.
Klik hier voor meer informatie.