Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Je bevindt je in: Verenigingen

Scholing

Huis voor de Sport Groningen organiseert diverse scholingen voor kaderleden van sportverenigingen. Er wordt veel gevraagd van sportverenigingen en haar vrijwillig kader. En dit is niet altijd even makkelijk. Hierdoor is vaak meer deskundigheid gewenst en dat komt weer ten goede aan de kwaliteit en continuïteit van de vereniging.

Voorbeelden van scholingen zijn themabijeenkomsten, workshops, webinars, cursussen of sportcafés. Dit doen we niet alleen, maar veelal in samenwerking met diverse (samenwerkings)partners van Huis voor de Sport Groningen. Ook scholingen die bijvoorbeeld door het Academie voor Sportkader van NOC*NSF worden georganiseerd, brengen we onder de aandacht. Daarnaast organiseren we ook “ontmoetingssessies” omdat we sterk geloven in de kennisuitwisseling van sportaanbieders onderling.

We streven naar een gevarieerd aanbod waar verschillende thema’s de revue passeren. De inhoud wordt bepaald door actuele ontwikkelingen en/of vragen vanuit het werkveld.

Masterclass Vrijwilligersmanagement bij Citypark Flyers

Als onderdeel van het programma Rabo Clubsupport is de Masterclass Vrijwilligersmanagement onlangs afgerond. Onder begeleiding van verenigingsadviseurs van Huis voor de Sport Groningen hebben ruim 30, voornamelijk Groninger sport- en cultuurorganisaties van november 2021 t/m april 2022 gewerkt aan hun vrijwilligersbeleid. Ook discgolfvereniging Citypark Flyers uit Groningen nam deel.