Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Je bevindt je in: Verenigingen

Verenigingsadvies

Sportverenigingen verbinden de sportsamenleving
De sportverenigingen in Nederland vervullen een belangrijke rol. Zij zijn het cement van de sportsamenleving. Juist omdat sportverenigingen een belangrijke rol spelen wordt er steeds vaker een beroep op ze gedaan. Er wordt steeds vaker en meer van ze gevraagd. En dat kan wel eens lastig zijn, bijvoorbeeld wanneer veel externe partijen een beroep op deze verenigingen doen. Daarom willen we sportverenigingen graag helpen.

Vitale sportaanbieders
We werken toe naar meer vitale sportaanbieders die open staan voor hun omgeving: een Open Club. Een dergelijke sportvereniging is een ontmoetingsplek waarbij de sportvereniging haar eigen leden, andere bezoekers en de buurtbewoners uitnodigt om te sporten en om bij de sportvereniging betrokken te raken en te blijven. De sportvereniging gaat (mogelijk in samenwerking met andere sportverenigingen en organisaties uit andere sectoren) gericht aan de slag om activiteiten aan te bieden, die haar hoofdactiviteit versterken. Ook voert de sportvereniging een actief beleid op het gebied van de ontwikkeling van opleiden van sporttechnisch, vrijwillig en bestuurlijk kader. En streeft zij naar een betere bezettingsgraad van de accommodatie. Dit alles leidt tot ledenbinding, -behoud en/of -groei, meer ‘reuring’ op de club en continuïteit van het bestaansrecht.

Open Club
Om een Open Club te kunnen zijn is het van belang dat de sportvereniging vitaal is. Vitale sportverenigingen hebben hun basis (organisatie en financiën) op orde en hebben daarnaast de ambitie en mogelijkheden om hun maatschappelijke rol te verbreden met meer sport- en beweegactiviteiten. Niet alleen meer sport- en beweegactiviteiten, maar ook activiteiten in samenwerking met sectoren zoals onderwijs, zorg, welzijn, cultuur, natuur, milieu, werk en kinderopvang.

Wat gaat Huis voor de Sport Groningen doen?
Wij stimuleren sportverenigingen om toe te werken naar meer vitale en open sportverenigingen. Om dit te kunnen bereiken bieden wij toegankelijke ondersteuning die er op gericht is om de interne organisatie op orde te brengen. Daarna kan de stap naar buiten gemaakt kan worden.

Meer info

Ondersteuning/advies nodig? Neem contact op via verenigingsondersteuning@hvdsg.nl, of T 050 87 00 100.