Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Je bevindt je in: Huis voor de Sport Groningen

Grunn Lympics

Olympische Spelen voor basisschoolleerlingen

Voorafgaand aan de Olympische Spelen in Tokyo organiseert Huis voor de Sport Groningen van 7 juni tot en met 9 juli de Grunn Lympics: Olympische Spelen voor leerlingen van basisscholen in de provincie Groningen. Tijdens deze spelen kunnen kinderen hun beweegtalent ontdekken in een uitdagende sport- en beweegomgeving.

De Grunn Lympics worden tijdens de lessen bewegingsonderwijs en/of naschoolse sport- en beweegactiviteiten georganiseerd door sportcoaches van Huis voor de Sport Groningen. Basisschoolleerlingen kunnen deelnemen aan de volgende vijf thema’s: Atletiek, Turnen, Freerunning, Judo en Skills. Per thema zijn er meerdere disciplines te onderscheiden.


Medailles

Initiatiefnemer Bas Veldman van Huis voor de Sport Groningen licht toe:
“Leerlingen mogen zelf kiezen aan welke thema’s ze willen meedoen. Door te oefenen op de verschillende onderdelen kunnen er uiteindelijk individueel bronzen, zilveren of gouden medailles behaald worden. Per discipline zijn vooraf normen vastgesteld die de kleur van de medaille bepalen”. Bekijk hier de meest actuele medaillespiegel.


Beweegtalent
Maar er is meer dan alleen het behalen van een medaille. Bas vervolgt: “Elk kind heeft beweegtalent en kan, door te oefenen, zichzelf verbeteren. Met de Grunn Lympics wil Huis voor de Sport Groningen dan ook alle kinderen in de provincie Groningen uitdagen om met plezier talenten te ontdekken in een door de sportcoach gecreëerde, uitdagende sport- en beweegomgeving”.

“Elk kind heeft beweegtalent en kan, door te oefenen, zichzelf verbeteren”

Bas Veldman

Meer weten?
Neem voor meer informatie over de Grunn Lympics contact met ons op via T 050-87 00 100 of E info@hvdsg.nl