Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Je bevindt je in: Huis voor de Sport Groningen

Ons Netwerk

Samen bereik je meer.

Huis voor de Sport Groningen maakt onderdeel uit van verschillende netwerken en samenwerkingsverbanden.

Sportkracht 12

Huis voor de Sport Groningen is onderdeel van Sportkracht12. Sportkracht12 is het landelijk dekkend loket van 12 provinciale sportorganisaties, die vraaggestuurde projecten lokaal uitvoeren op het gebied van sportbeleid, sportstimulering en gezondheid. De gebundelde kennis, ervaring en netwerken maken Sportkracht12 tot een krachtige schakel tussen de landelijke en lokale sportwereld.

Lees meer

Sportkracht Noord

Huis voor de Sport Groningen vormt samen met Sport Fryslân, SportDrenthe, Topsport NOORD, NOC*NSF, VSG Noord, het district KNVB Noord, de Hanzehogeschool Groningen Instituut Sportstudies en VNO-NCW Noord de kerngroep van ‘Sportkracht Noord, partner van het Olympisch Netwerk NL’, actief in Noord Nederland.

Fonds Gehandicaptensport

Samenwerking Huis voor de Sport Groningen en Fonds Gehandicaptensport. Fonds Gehandicaptensport kan haar doelstellingen niet alleen realiseren. Zo helpen vele vrijwilligers, donateurs, sponsors, ambassadeurs en partners om de ambitie "Sport voor iedereen met een handicap mogelijk maken" verder invulling te geven. Ook Huis voor de Sport Groningen en Fonds Gehandicaptensport hebben hun handen ineen geslagen. Samen, als één team achter de sporters met een handicap. Omdat iedereen moet kunnen sporten, omdat niemand buitenspel mag staan.

Lees meer

Tocht om de Noord

Huis voor de Sport Groningen is partner van de Tocht om de Noord, omdat wij Groningers van jong tot oud stimuleren om te (blijven) bewegen! Daarnaast is de aantrekkelijkheid van onze provincie als openbare beweegruimte voor recreanten, sporters en toeristen, vaak nog een zorgvuldig bewaard geheim. De Tocht om de Noord laat mensen al wandelend het Groninger landschap ontdekken!

Lees meer

Buurtsportcoach Academy Noord

De Buurtsportcoach Academy is hét platform voor buurtsportcoaches in Drenthe, Friesland en Groningen om vakkennis en -vaardigheden op te doen. De Buurtsportcoach Academy geeft een kwaliteitsimpuls aan de kennis en vaardigheden van buurtsportcoaches waardoor zij in staat zijn om de maatschappelijke betekenis van sport en bewegen (beter) te benutten. Partners die een trekkende rol hebben zijn Sport Fryslân, SportDrenthe, Huis voor de Sport Groningen en de Hanzehogeschool Groningen.

SportMatchNoord

SportMatchNoord is dé specialist op het gebied van werving en selectie van sportpersoneel in Noord Nederland. Wij bemiddelen tussen werkgevers die op zoek zijn naar sportpersoneel en werknemers die op zoek zijn naar een baan in de sport. Ons enorme netwerk in de noordelijke sportwereld maakt dat de kans op een match aanzienlijk wordt vergroot. Daarbij streven wij altijd naar maatwerk.

Lees meer

Jeugdfonds Sport & Cultuur

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie/het lesgeld voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is voor voetbal, muziekles, dans, judo, theater, zwemmen of een andere sportieve of creatieve les. Huis voor de Sport Groningen werkt samen met het fonds door het leveren van intermediairs (sportcoaches Huis voor de Sport Groningen). Intermediairs zijn de verbindende schakels die ervoor zorgen dat alle kinderen dezelfde kansen krijgen door simpel en snel online een aanvraag in te dienen bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Lees meer

Uniek Sporten

Op de website van Uniek Sporten is informatie te vinden over het sportaanbod voor mensen met een beperking of chronische aandoening in de provincie Groningen. Ook vind je daar informatie over bijvoorbeeld mogelijkheden voor financiële ondersteuning en het vinden van een maatje.

Lees meer

Waterbedrijf Groningen

De samenwerking tussen Waterbedrijf Groningen en Huis voor de Sport Groningen komt tot uiting in het project ‘Yo Waterrr!’ Het doel van dit project is om jeugd en jongeren in de provincie Groningen te stimuleren om kraanwater te drinken in plaats van zoete dranken. ‘Yo Waterrr!’ is één van de onderdelen van het thema Sportieve Gezonde Jeugd van Huis voor de Sport Groningen, waarbij kinderen geactiveerd worden om meer te bewegen en gezonder te leven.

Lees meer

KennisLab BIOR Noord

KennisLab BIOR Noord is een samenwerkingsverband van verschillende partijen in Noord-Nederland met de gezamenlijke ambitie om jong en oud te verleiden zich te bewegen in de grootste buitensportaccommodatie van Noord-Nederland. Dit platform werkt met vijf thema’s, te weten: Openbaar groen, Bewegen met de wijk, Open sportpark, Openbaar water en Functioneel bewegen. KennisLab BIOR Noord is een initiatief van Huis voor de Sport Groningen, SportDrenthe, Sport Fryslân en Hanzehogeschool Instituut voor Sportstudies.

Lees meer

Volwassenenfonds

Lekker sporten, bewegen of meedoen aan creatieve activiteiten. Het lijkt zo vanzelfsprekend, maar dat is het niet voor iedereen. Wij vinden dat alle inwoners, ongeacht de financiële situatie, moeten kunnen deelnemen aan een vorm van cultuur, sporten en bewegen. Daarom dragen wij als Huis voor de Sport Groningen bij aan het opzetten en coördineren van het Volwassenfonds in de provincie Groningen. We begeleiden gemeenten bij hun deelname aan het Volwassenenfonds, er is veel belangstelling maar op dit moment zijn er nog geen Groninger gemeenten aangehaakt. Ook wanneer inwoners of andere organisaties vragen hebben over het Volwassenenfonds hebben kunnen zij bij ons terecht.

Lees meer