Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Je bevindt je in: Huis voor de Sport Groningen

Lancering Sport- en Cultuurhopper in gemeente Groningen

Wordt het piano, toneel, voetbal of toch iets anders?

Huis van de Sport Groningen en VRIJDAG hebben de handen ineen geslagen met de lancering van de Sport- en Cultuurhopper die op vrijdag 29 maart jl. plaatsvond bij VRIJDAG in Groningen. Cultuuraanbieders met naschools aanbod voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar waren hier speciaal voor uitgenodigd.

Laagdrempelig kennismaken met cultuur

Wordt het piano, toneel, voetbal of toch iets anders? Basisschoolleerlingen in de gemeente Groningen kennen de Sporthopper, inmiddels een begrip in Groningen, al langer. Vanaf volgend schooljaar kunnen zij via de Sport- en Cultuurhopper straks ook op laagdrempelige wijze kennismaken met kunst en cultuur.

“Het doel van de Sport- en Cultuurhopper is om zoveel mogelijk kinderen in aanraking te brengen met sport en cultuur, in de hoop dat ze daar nog vele jaren plezier aan beleven. Wij zijn erg blij dat de gemeente Groningen hiermee een nieuwe impuls geeft aan het stimuleren van actieve deelname aan kunst en cultuur door kinderen.”

Hannelore Duynstee van VRIJDAG

Informeren cultuuraanbieders

Voor aanbieders van sport en cultuur is de hopper een effectieve manier om kinderen te bereiken. Het moment van lancering werd aangegrepen om cultuuraanbieders gedetailleerd te informeren over wat de Sport- en Cultuurhopper voor hen kan betekenen en hoe men zich daarvoor aan kan melden. Tijdens de lancering werd de hopper overhandigd aan Paul de Rook, wethouder Cultuur. Kijk alvast op www.sporthopper.nl om een indruk te krijgen van wat de hopper is en hoe hij werkt.