Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Je bevindt je in: Huis voor de Sport Groningen

Marianne Timmer ambassadeur Provinciaal Beweegakkoord

Drievoudig Olympisch schaatskampioene Marianne Timmer wordt ambassadeur van het Provinciaal Beweegakkoord Groningen. Dit werd 15 december jl. op het provinciehuis in Groningen bekendgemaakt. De plek waar drie jaar geleden een start werd gemaakt met dat zelfde beweegakkoord.

Na een korte inleiding van dagvoorzitter Hans Nijland blikte Gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk zowel terug als vooruit. Vervolgens was het woord aan Marianne Timmer, die haar topsportervaringen deelde met de ca. 50 aanwezigen. Met name het onderwerp ‘Topsport inspireert’, één van de thema’s binnen het Provinciaal Beweegakkoord, werd uitvoerig besproken, waarbij vooral ook de onlosmakelijke link met de breedtesport werd gelegd.
Na de bekendmaking van Timmers’ ambassadeurschap, zetten nog eens vijf organisaties hun handtekening onder het Provinciaal Beweegakkoord. In totaal zijn er nu 40 organisaties aangesloten.

Galerie
Tijdens de bijeenkomst werden ook meerdere successen getoond die de afgelopen tijd zijn geboekt. Deze zogenaamde ’pronkjuwelen’’ werden tentoongesteld in een galerie, waarbij er ook ruimte was om nieuwe ideeën aan te dragen.

Provinciaal Beweegakkoord
Het Provinciaal Beweegakkoord Groningen is ontwikkeld in samenwerking met gemeenten, onderwijs, organisaties uit de sport, zorg en welzijn, bedrijfsleven en provincie. Het doel van het akkoord is een actieve en gezonde leefstijl voor alle inwoners van de provincie Groningen, van jong tot oud, en van recreatieve sporter tot talent.

Meer informatie

Meer weten over het Provinciaal Beweegakkoord? Neem contact op met coördinator Bianca Egges via
E b.egges@hvdsg.nl of T 050-87 00 100.