Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Je bevindt je in: Huis voor de Sport Groningen

Operatie Ring Zuid

Aanpassen reisgedrag

In 2024 krijgt de stad Groningen te maken met grootschalige wegwerkzaamheden. Dit heeft gevolgen voor alle weggebruikers en dus ook voor sportverenigingen.

Operatie Ring Zuid
Vanaf september kan het verkeer over de nieuwe zuidelijke ringweg rijden. Voordat het zover is moeten eerst het Vrijheidsplein, het Julianaplein en de verdiepte ligging en het Europaplein op elkaar aangesloten worden. Dat gebeurt tussen 22 maart en 2 september onder de noemer Operatie Ring Zuid. Het Julianaplein is dan grotendeels dicht en ook een deel van de zuidelijke ringweg is afgesloten. Dit levert ruim vijf maanden lang ernstige verkeershinder op in heel Groningen.

De verwachting is dat het in die periode in de hele stad Groningen en dus ook rondom sportaccommodaties drukker wordt met verkeer. Leden en vrijwilligers van Groninger sportverenigingen krijgen hier onderweg mee te maken. Dit geldt ook voor sporters van de bezoekende tegenpartij.

Anders reizen
Dringende oproep aan alle weggebruikers: pas tijdens Operatie Ring Zuid je reisgedrag aan.
Klik op onderstaande documenten voor meer informatie.

Informatiebrief sportverenigingen stad Groningen
Informatiebrief sportverenigingen provincie Groningen