Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Je bevindt je in: Huis voor de Sport Groningen

NSW 2020: Sport doet iets met je

Veel activiteiten tijdens Nationale Sportweek

De NOC*NSF Nationale Sportweek is een landelijk sportevenement dat sporten op een voetstuk zet en laat zien hoe gezond en vooral ook hoe leuk sporten en bewegen is. Dit jaar vond de week plaats van 18 t/m 27 september. Onder het motto Sport doet iets met je openden honderden sportaanbieders in heel Nederland hun deuren en organiseerden extra activiteiten zoals clinics, toernooien en demonstraties. Veel te doen dus voor iedereen! Een terugblik op deze sportieve week.

Startmomenten in gemeente Groningen

Op vrijdag 18 september jl. is de Beachweek in Haren ‘afgetrapt’ met een smash door topvolleyballer Dennis Borst van Amysoft Lycurgus (foto). Aansluitend verzorgde sportcoach Kim Roukema van Huis voor de Sport Groningen een les bewegingsonderwijs op het beachveld. Later op de dag vond de officiële opening van de NOC*NSF Nationale Sportweek in Groningen op Sportpark Coendersborg plaats met STOOT, Kids United, OldStars en sportambassadeur Habib Kazemi. Sport doet iets met je kwam daarbij zeker naar voren in de wedstrijd "Young meets Old" (foto). Een dag later was er de Open Tennisdag van Cream Crackers en werd Sportpark Corpus den Hoorn officieel rookvrij gemaakt tijdens jeugdtrainingen en -wedstrijden (foto).

Survival voor basisschoolleerlingen

Onder een stralend zonnetje hebben maar liefst 1000 kinderen tijdens de Nationale Sportweek deelgenomen aan de Bslim OERRR Survivaldagen. De hele week sporten en bewegen op de uitdagende survivalbaan van Hommes Outdoor voor leerlingen van basisscholen uit heel Groningen.

OERRR
OERRR is het jeugdprogramma van Natuurmonumenten voor kinderen van 0 tot en met 12 jaar. Samen zorgen voor de natuur. Voor nu en voor later. De droom van OERRR is dat in 2027 alle kinderen iets goeds doen voor de natuur, doordat ze met OERRR dingen hebben beleefd die ze nooit zullen vergeten en ontdekken hoe ze de natuur kunnen helpen.

Judoclinics in Westerwolde

Ook elders in de provincie werd er tijdens de Nationale Sportweek genoeg georganiseerd. Bijvoorbeeld op het basisonderwijs in gemeente Westerwolde, waar binnenschoolse judoclinics werden verzorgd in samenwerking met de regionale judoschool Tan-Ren-Jutsu. Hierbij maken de leerlingen op een speelse manier kennis met de judosport. Met respect voor elkaar en samenwerken als leidraad.

Nieuwe sport- en beweegplek in Ten Boer

Op vrijdag 25 september jl. vond de officiële opening plaats van de de nieuwe sport- en beweegplek Kaakheem in Ten Boer. Wethouder Inge Jongman van de gemeente Groningen verrichte de openingshandeling door het onthullen van het bord met daarop de nieuwe naam. Een beweegvriendelijke openbare ruimte heeft een preventieve werking op de gezondheid van mensen en levert daarmee een belangrijke bijdrage aan gezond ouder worden.

Dagelijks een thema

Ook dit jaar had de Nationale Sportweek elke dag een ander thema en wel als volgt:

18-09 : Opening NSW, Sport doet iets met je!
19-09 : Sportclubs
20-09 : Sport en voeding
21-09 : Ouderen
22-09 : Inclusief sporten
23-09 : Scholen
24-09 : Duurzaamheid
25-09 : Vitaliteit op de werkvloer
26-09 : BeActive night27-09 : Outdoor

Lees hier meer informatie over de Nationale Sportweek 2020.