Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Je bevindt je in: Huis voor de Sport Groningen

Hoe Nijha en Huis voor de Sport Groningen sport, bewegen en gezondheid voor jong en oud stimuleren

Nijha ontwerpt en realiseert beweegruimtes. Sporthallen, gymzalen, schoolpleinen, speelplekken maar ook bijvoorbeeld Cruyff Courts, outdoor fitness en bootcamp locaties. Het bijna 100 jaar oude bedrijf gaat hierbij altijd uit van het stimuleren van sport, bewegen en gezondheid voor jong en oud. Nijha is dan ook al jaren partner van Huis voor de Sport Groningen. Beide organisaties weten elkaar op het gebied van sport en bewegen voor jong en oud niet alleen te vinden maar ook te versterken.

Kort samengevat

Duur
Doorlopend

Doelgroep
Verenigingen en onderwijsinstellingen

Product
Beweegruimtes

Resultaat
Versterken op het gebied van sport en bewegen

Software en hardware gaan hand in hand

Om mensen aan het aan bewegen te krijgen en houden in hun eigen leefomgeving is samenwerking essentieel. Vandaar dat Huis voor de Sport Groningen en Nijha de handen ineen hebben geslagen. Hierbij richt Huis voor de Sport zich vooral op de software, oftewel de stimuleringsprojecten, de begeleiding en de organisatie van evenementen en activiteiten. Nijha bekijkt sport en bewegen meer vanuit de hardware, oftewel het ontwerp en de inrichting. Samen zorgen de hardware en de software dat iedereen met plezier kan sport en bewegen op zijn of haar eigen niveau. Binnen en in de buitenlucht.

Participatie

Bij het ontwerp en de realisatie van binnensportaccommodaties en sportlocaties in de wijk, worden steeds vaker de eindgebruikers (lees de bewegers) en relevante organisaties betrokken. Hierdoor ontstaan beweegruimtes die naadloos aansluiten bij de wensen en behoeftes van jong en oud.

Voorbeelden uit de praktijk

De voorbeelden in Groningen geven aan dat Nijha en Huis voor de Sport Groningen er letterlijk voor iedereen zijn. Zo loopt er een project op het gebied van gezondheid voor leerlingen, de Sportieve Gezonde School. Een heel ander voorbeeld is een sportcourt op maat door een nauwe samenwerking van buurtsportcoaches en Nijha. Maar ook voor ouderen zijn beide organisaties actief. Een concreet voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld de Beweegtuin in Uithuizen.

Meer informatie?

Wij helpen je graag

Wil je meer informatie over dit onderwerp en ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jou? Neem dan contact met ons op via de button. Onze professionals staan klaar om je verder te helpen!