Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Je bevindt je in: Huis voor de Sport Groningen

Openbare stadsparkbootcamp voor jong en oud bij voetbalvereniging SC Stadspark

Op vrijdag 21 september 2019, tijdens de Nationale Sportweek, opende het Stadsparkbootcamp officieel haar ‘deuren’. Een plek waar jong en oud, georganiseerd of ongeorganiseerd, in de buitenlucht kunnen werken aan hun fitheid. De nieuwe beweegplek is gelegen in het Stadspark, op het terrein van voetbalvereniging SC Stadspark.

Even kort samengevat

Planning
Gereed

Diensten
Bootcamp

Doelgroep
Jong en oud

Resultaat
Fitness in de openbare ruimte

Gezamenlijk idee voor een Stadsparkbootcamp

Voetbalvereniging SC Stadspark en The Bootcampclub Groningen kwamen beiden op hetzelfde moment bij de gemeente Groningen met een idee. SC Stadspark wilde hun terrein graag openstellen voor andere gebruikers, zoals de vele hardlopers en bootcampers in het Stadspark. Ook gebruik van de kleedruimtes en de kantine hoort hierbij. The Bootcampclub Groningen wilde graag een bootcamptuin in het Stadspark. De gemeente Groningen heeft beide initiatieven samen gebracht en als Huis voor de Sport Groningen hebben we dit proces mogen begeleiden. Deze begeleiding is mede mogelijk gemaakt d.m.v. subsidie van de provincie Groningen.

Invulling en activatie

De projectgroep heeft samenwerking gezocht met verenigingen en de Gasunie voor de invulling (behoeften) en activatie van de groenstrook naast de voetbalvelden van SC Stadspark. Zo doneert de Gasunie een materialenbox ten behoeve van de Stadsparkbootcamp. De verzamelde input heeft geresulteerd in een drietal conceptontwerpen. Hieruit is een winnaar gekozen en is de plek gerealiseerd.

Winnende naam Stadsparkbootcamp

Inwoners konden meedenken over een passende naam voor de plek. Tijdens de officiële opening is de winnende naam, ‘Stadsparkbootcamp’, onthuld. Daarnaast zijn er tijdens de Nationale Sportweek diverse kennismakingsclinics voor verenigingen en worden in de periode erna promotie- en instructievideo’s gemaakt. Ook wordt een train de trainer cursus voor verenigingen ontwikkeld.

Wij kunnen jou helpen!

Neem nu contact met ons op.

Heb je vragen? We helpen je graag verder. Je kunt van maandag t/m donderdag tussen 08.30 uur en 17.00 uur telefonisch contact opnemen met één van onze adviseurs. Ook kun je ons e-mailen met jouw vraag, wij zullen hier dan zo spoedig mogelijk op reageren.