Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Je bevindt je in: Huis voor de Sport Groningen

Sportdag Scharlakenhof: Meer en anders bewegen

In het gebied Haren organiseren de daar actieve sportcoaches naast het reguliere aanbod ook sport- en beweegactiviteiten tijdens de kleinere schoolvakanties. Een voorbeeld hiervan is de Sportdag Scharlakenhof waar een aantal jaren geleden een start mee is gemaakt. Een dagprogramma in en rondom de gelijknamige sporthal in Haren.

Begrip in Haren

Kennismaken met sport en bewegen én lokale sportaanbieders

Meer en anders bewegen
Tijdens deze sportdag werken sportcoaches van Huis voor de Sport Groningen samen met lokale sportaanbieders en -verenigingen. Tijdens het ochtendprogramma nemen gemiddeld 90 kinderen in de leeftijd van 6 t/m 13 jaar deel aan drie à vier verschillende sporten. Vervolgens worden in het middagprogramma nogmaals twee tot drie andere sporten aangeboden. Het sluit mooi aan bij het algehele doel: ‘meer en anders bewegen’. Iedere les duurt +/- 35 minuten. Als afsluiting van de dag wordt er nog een uurtje gezwommen in het naastgelegen zwembad Scharlakenhof. Door het variabele aanbod maken kinderen in de schoolvakanties enerzijds kennis met veel verschillende sport- en beweegactiviteiten en anderzijds met de diverse lokale verenigingen die het aanbod verzorgen. De gezamenlijke enthousiaste reacties zorgen tenslotte voor winst op meerdere vlakken.

“De sportdagen zijn altijd super leuk, omdat je heel veel verschillende leuke sporten kan doen en er zijn altijd hele aardige sportcoaches”

Deelneemsters Suus en Elena

Begrip in Haren
Kinderen zijn de hele dag in en rondom de sporthal aanwezig. De begeleiding tijdens de dag is in handen van de sportcoaches in samenwerking met de trainer/coaches van de deelnemende verenigingen. Met meer dan 20 edities is Sportdag Scharlakenhof inmiddels bij deelnemers als sportaanbieders een begrip geworden. Door de jaren heen heeft een groot aantal verenigingen deelgenomen aan het evenement. Een kleine greep: Stentor, VV Haren, Be Quick 1887, HSV, HSVB, Karate Dojo Scharlakenhof, Voorwaarts, HSV Floorball, Renshu Judo en ATC’75.

Met deze formule mag Sportdag Scharlakenhof gerust een succesnummer in het totale sport- en beweegprogramma in Haren worden genoemd!

“Sportdag Scharlakenhof is voor ons een uitgelezen mogelijkheid om Shotokan karate te promoten en zo nieuwe leden te werven. Daarnaast verloopt de communicatie en samenwerking prima”

Jan van Tongeren, Karate Dojo Scharlakenhof