Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Je bevindt je in: Huis voor de Sport Groningen

Steeds meer scholen in de provincie Groningen mogen zich Sportieve Gezonde School noemen

Sportieve Gezonde School is een succesvol project van Huis voor de Sport Groningen en loopt al enkele jaren. Verschillende basisscholen in de gehele provincie doen al mee. In vrijwel elke gemeente zijn er meerdere Sportieve Gezonde Scholen.

Sportieve Gezonde School samengevat

Duur
Doorlopend

Doelgroep
Scholen/jeugd

Diensten
Sportieve Gezonde School

Resultaten
Bewustzijn over gezondheid

Groningse jeugd scoort niet goed op gezonde leefstijl

Uit veel onderzoeken komt naar voren dat de motorische ontwikkelingen van de jeugd achterblijft en dat de jeugd minder beweegt dan noodzakelijk is voor een gezonde leefstijl. Ook op het gebied van voeding, beeldschermgedrag en zitgedrag scoort de Groningse jeugd niet als beste. Daar moet verandering in komen.

Bewust gezond

De behoefte was om de jeugd (jong geleerd, oud gedaan) te laten opgroeien met een bewust actieve gezonde leefstijl. Doordat kinderen dagelijks op een school te vinden zijn, is dit een zeer geschikte plek om aandacht te besteden aan het thema. Ook vanuit de politiek was er behoefte om de jeugd gezond op te laten groeien zodat zij als gezonde werknemer kunnen deelnemen aan de maatschappij van de toekomst. We hebben de basisscholen begeleidt om te komen tot een sportieve en gezonde school. We kijken hierin naar de beginsituatie van de school, wat doen zij al, welke problemen komen zij tegen, waar zien zij kansen, welke mogelijkheden hebben zij? Aan de hand daarvan, vormen we een programma van 16 tot 40 weken waarin we de school begeleiden met beweeg- en gezondheidsinterventies.

“Onze complimenten aan de sportcoach die ons begeleid heeft. Iemand die ons met zoveel passie, kennis, inzicht en enthousiasme op weg heeft geholpen, tips en trucs heeft gegeven en ons het plezier in bewegingsonderwijs heeft aangewakkerd.”

CBS de Maranatha uit Winschoten

Trots op de resultaten so far...

We zijn trots op de interventie zoals deze nu is. Het is een doorlopende ontwikkelingen om de scholen op de beste manier te kunnen begeleiden tot een een sportieve en gezonde school en om dit met veel plezier en kennis te kunnen overdragen. Hier zijn we in geslaagd, hoewel de ontwikkeling natuurlijk nooit stopt.

Wij kunnen jou helpen!

Neem nu contact met ons op.

Heb je vragen? We helpen je graag verder. Je kunt van maandag t/m donderdag tussen 08.30 uur en 17.00 uur telefonisch contact opnemen met één van onze adviseurs. Ook kun je ons e-mailen met jouw vraag, wij zullen hier dan zo spoedig mogelijk op reageren.