Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Je bevindt je in: Gemeenten

GLTB plukt vruchten van Sport- en Cultuurhopper in coronatijd

Meer doorstroming dan voorheen

De Sport- en Cultuurhopper (voorheen Sporthopper) is al jarenlang een begrip in de gemeente Groningen. Op een laagdrempelige manier gratis of tegen geringe kosten kennismaken met een sport of activiteit van een lokale aanbieder. Totdat corona in de periode lente/zomer roet in het eten leek te gooien. Lange tijd lag alles stil. Maar uiteindelijk pakte dit toch positief uit voor tennisvereniging GLTB uit Groningen. Tennistrainer Hans Nijenhuis van tennisschool Smashing legt uit hoe dit komt.

"De afgelopen jaren heeft tennisvereniging GLTB in samenwerking met tennisschool Smashing deelgenomen aan het project Sporthopper. Een fantastisch project waarbij kinderen op een laagdrempelige manier kunnen kennis maken met sport, in dit geval tennis".

“Het plezier hebben in combinatie met veel leren staat centraal tijdens de kennismakingslessen”

Trainer tennisschool Smashing

Helft van de kinderen gaat door

"Vanaf begin mei 2020, na de versoepeling van de coronamaatregelen, hebben 50 kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 11 jaar, via Sporthopper vier weken kennis gemaakt met de eerste beginselen van de tennissport. Dit onder de deskundige leiding van de trainers van tennisschool Smashing en uiteraard met inachtneming van de richtlijnen vanuit de overheid. Veel kinderen (25) zijn besmet geraakt met het tennisvirus en hebben besloten om door te gaan met de vervolglessen en lid te worden van de GLTB tegen een gereduceerd lidmaatschap", aldus Hans.


Tennis als eerste weer opgestart

"We doen al meerdere jaren mee met de Sporthopper, maar de afgelopen periode is het wel erg opvallend dat er relatief veel kinderen zijn doorgegaan na de kennismakingslessen. Wellicht is één van de redenen dat tennis één van de eerste sporten is geweest die, na de versoepeling van de maatregelen, weer toegestaan was. Dit heeft dus goed uitgepakt voor ons!"

“Meester, meester, ik wil proftennisser worden!”

7 jarige deelnemer

Aanmelden periode herfst/winter
Ook meedoen? Sport- en cultuuraanbieders uit de gemeente Groningen kunnen zich weer aanmelden voor de Sport- en Cultuurhopper periode herfst/winter 2020. Dit kan tot 10 augustus a.s. Huis voor de Sport Groningen regelt de PR en organisatie en doet dit voor de culturele aanbieders i.s.m. VRIJDAG Advies. De aanbieder verzorgt de cursussen. Samen maken wij de Sport- en Cultuurhopper!