Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Je bevindt je in: Gemeenten

Huis voor de Sport Groningen sportformateur in Leeuwarden

Gemeente Leeuwarden ontwikkelt lokale variant van sportakkoord

De gemeente Leeuwarden gaat een lokale variant ontwikkelen van het nationaal sportakkoord ‘Sport verenigt Nederland’. Zo wil de gemeente lokaal een extra impuls geven aan sport- en beweegactiviteiten.

Sportakkoord

Het lokaal sportakkoord bouwt voort op de ambities in het nationale akkoord, zoals inclusief sporten en bewegen, duurzame sportinfrastructuur, vitale sport- en beweegaanbieders, positieve sportcultuur, vaardig in bewegen en topsport die inspireert.

Extra impuls sport- en beweegactiviteiten

Voor de totstandkoming van een lokaal sportakkoord is er een budget vanuit het Rijk beschikbaar gesteld. Het doel is om het sportakkoord in het voorjaar van 2020 klaar te hebben. Met een Lokaal Sportakkoord kan de gemeente vervolgens in 2020 en 2021 een uitvoeringsbudget van het Rijk ontvangen waarmee tal van sport- en beweegactiviteiten in Leeuwarden een extra impuls krijgen.

Karin Zwart nieuwe sportformateur

De gemeente heeft een initiatiefgroep om zich heen ontwikkeld, bestaand uit bv SPORT, Cambuur Verbindt, Samenwerkende Looporganisaties Leeuwarden en Sportraad Leeuwarden. Karin Zwart van Huis voor de Sport Groningen is aangewezen als ‘sportformateur’, zij zal het proces begeleiden om te komen tot een lokaal sportakkoord.

Tijdens een kick-offbijeenkomst op 2 oktober worden gemeentelijke sportaanbieders en maatschappelijke organisaties uitgenodigd om zich ook aan te sluiten bij het initiatief.