Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Je bevindt je in: Gemeenten

Impuls voor duurzame sportverenigingen in Groningen

Project “De Energieke Club” voor een duurzaam Gronings sportklimaat

Op zaterdag 21 september vond in het Hitachi Capital Mobility Stadion de officiële aftrap plaats van het project “De Energieke Club”. De provincie Groningen, Energy Valley Topclub, Rabobank, FC Groningen en Huis voor de Sport Groningen slaan hiermee de handen ineen om Groningse sportclubs te ondersteunen bij het verminderen en verduurzamen van om hun energieverbruik. Het doel is de energielasten van (buiten)sportverenigingen structureel terug te dringen door energiebesparing en het gebruik van duurzame energie. Hiermee kunnen de verenigingen geld besparen, bijdragen aan de energietransitie en een breed publiek hierbij betrekken.

Energiescan

Met het project kunnen 300 buitensportverenigingen met een eigen accommodatie of accommodatie in eigen beheer ondersteund worden. Bij belangstellende verenigingen wordt een energiescan uitgevoerd, waarna een adviesrapport wordt afgegeven voor gedragsverandering, kleine maatregelen of investeringen om de accommodatie te verduurzamen. Voor wat betreft grote investeringen kunnen verenigingen worden ondersteund bij het aanvragen van mogelijke subsidies en oriëntatie op financieringsmogelijkheden.

Meer informatie en aanmelden

Belangstellende sportverenigingen kunnen voor meer informatie contact opnemen met Egbert Bakker van Huis voor de Sport Groningen via e.bakker@hvdsg.nl .