Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Je bevindt je in: Gemeenten

Met HiBike vaker op de fiets naar school

Pilot HiBike start op basisschool in Marum en Vriescheloo

Het project HiBike wordt een maand lang op twee basisscholen in de provincie Groningen getest door leerlingen van groep 6, 7 en 8. Het fietsspel HiBike moedigt kinderen en ouders aan om vaker de fiets te pakken. De kick-off was vrijdagochtend 20 september op de Driesprong in Vriescheloo en OBS de Springplank in Marum. Op vrijdag 18 oktober sluiten deze bovenbouw leerlingen op beide scholen het pilotproject af met een prijsuitreiking aan de klas die het meest gefietst heeft. Compleet met een mooie prijs voor de klas met de meeste fietskilometers.

Meer kinderen en ouders in beweging, meer kinderen op de fiets of lopend naar school en dus minder auto’s rondom de school. Dit is de wens van veel scholen. Meer op de fiets naar school zorgt voor grotere verkeersveiligheid in de omgeving van scholen. Meer beweging heeft ook een positieve invloed op de schoolprestaties en kinderen leren zo automatisch een gezondere levensstijl aan. Daarom organiseren de provincie Groningen en Huis voor de Sport Groningen samen het nieuwe project HiBike, om kinderen en ouders op een leuke manier te stimuleren om in beweging te komen.

Fietsspel

Het HiBike-project geeft op een actieve en speelse manier invulling aan thema's als gezondheid, bewegen en verkeersveiligheid. Het project bestaat uit een feestelijke kick-off dag voor de hele school, een fiets-maand waarin de leerlingen de HiBike-game spelen en een opfrisweek na een half jaar. In het HiBike spel krijgen ook de ouders een actieve rol. Kinderen verdienen namelijk meer punten wanneer zij samen met hun ouders op de fiets stappen. Een sportcoach van Huis voor de Sport Groningen begeleidt de scholen tijdens het hele programma. Huis voor de Sport kreeg voor dit project een subsidie van de provincie Groningen.

Verkeerswijzer Groningen

Als deze pilot slaagt wordt HiBike vast onderdeel van het educatieaanbod van Verkeerswijzer Groningen. Deze nieuwe activiteit richt zich op leerlingen van basisscholen en heeft als doel om in de komende twee jaar minimaal 25% van de basisscholen in de provincie Groningen te bereiken.
Binnen de provincie Groningen is het verkeerseducatiecentrum Verkeerswijzer Groningen bij deze pilot betrokken. Verkeerswijzer Groningen is een initiatief van de gezamenlijke overheden in de provincie Groningen. Onder deze naam organiseren zij verkeersveiligheidscampagnes en educatie-activiteiten om het aantal verkeersslachtoffers verder terug te dringen. Meer weten? Kijk op verkeerswijzergroningen.nl.