Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Je bevindt je in: Gemeenten

Missie Master

App slaat brug tussen online en offline

De app Missie Master stimuleert kinderen tussen de 8 en 14 jaar om meer te bewegen en gezond te leven met behulp van gamification. Door missies in hun eigen buurt uit te voeren verdienen kinderen medailles en outfits voor hun eigen spion in de app. Hiermee wordt met Missie Master een brug geslagen tussen ‘online’ en ‘offline’. De app sluit naadloos aan bij de miss/visie van Huis voor de Sport Groningen dat in het voorjaar van 2020 hier mee van start ging.

De missies kunnen allerlei vormen aannemen: bijvoorbeeld door deel te nemen aan een activiteit op een lokale sportvereniging, een opdracht uit te voeren in de speeltuin in de buurt of het antwoord te vinden op een kennisvraag.

Pilot

Maar wat zijn nu de resultaten en conclusies van de pilot? Projectleider Bianca Bus en Albert-Jan Kuipers, buurtsportcoach in Groningen, waren er nauw bij betrokken en vertellen over hun ervaringen met de app. Ze zijn beide overtuigd van de noodzaak van het digitaliseren van beweegaanbod, zeker voor de jeugd.
Lees hier het volledige artikel.