Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Je bevindt je in: Gemeenten

Sporthoppers brengen Groningers in beweging

Samen brengen we Groningers in beweging

Vanaf 30 januari is het voor inwoners van de provincie Groningen weer mogelijk om je op te geven voor een Sport- en/of Cultuurcursus via een van de zes Sporthoppers. In samenwerking met lokale organisaties* geeft Huis voor de Sport Groningen zes verschillende Sporthoppers uit. In de gemeente Groningen al jaar een succes. Ook de gemeente Eemsdelta, Het Hogeland, Westerkwartier en Midden-Groningen zijn inmiddels aangesloten. In elke gemeente wordt een Sport(/Cultuur)hopper uitgegeven. Tenslotte is er nog de Uniek Sporten Hopper.

Op de Sporthoppers staat lokaal aanbod van verenigingen en aanbieders die sport- en beweegcursussen aanbieden. Zo kunnen inwoners op een laagdrempelige wijze kennis maken met dit aanbod. In de Gemeente Groningen wordt de Sport- en Cultuurhopper in samenwerking met VRIJDAG in de Buurt georganiseerd. In Het Hogeland in samenwerking met jongerenwerk Barkema & de Haan en in Westerkwartier in samenwerking met Sociaal Werk De Schans. De afgelopen editie gaven meer dan 3300 Groningers zich op voor een cursus.
Overzicht gemeenten periode lente/zomer 2023:

- Gemeente Groningen: www.sportcultuurhopper.nl Bekijk hier de flyer.
- Gemeente Het Hogeland: www.hogelandbeweegt.nl Bekijk hier de flyer.
- Gemeente Eemsdelta: www.eemsdeltabeweegt.nl Bekijk hier de flyer.
- Gemeente Midden-Groningen: www.hoppermidden-groningen.nl Bekijk hier de flyer.
- Gemeente Westerkwartier: www.sportencultuurwesterkwartier.nl Bekijk hier de flyer.

Uniek Sporten Hopper
In samenwerking met de provincie Groningen wordt ook de 2e editie van de Uniek Sporten Hopper uitgegeven. Dit is een provinciale hopper voor inwoners met beperking, achterstand of andere kwetsbaarheid om kennis te kunnen maken met verschillende sport- en beweegactiviteiten bij lokale verenigingen en aanbieders. Er is aanbod in de vijf aangesloten gemeenten. Opgeven voor een cursus kan op de website van de gemeente waar het aanbod georganiseerd wordt. Bekijk hier de flyer.

Aanmelden
Voor alle hoppers geldt een uiterste aanmelddatum van 23 februari.