Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Je bevindt je in: Gemeenten

Sportorganisatie presenteren provinciaal actieplan Sport en Bewegen 2020-2023

De kracht van Sport en Bewegen voor een gezond Groningen!

Met een nieuw te smeden provinciaal collegeprogramma in het vooruitzicht hebben Huis voor de Sport Groningen, Hanzehogeschool Instituut voor Sportstudies, Sport Science Institute Groningen, Topsport NOORD en NOC*NSF, een voorstel voor de komende vier jaar ingediend bij de provincie Groningen. Het integrale actieplan, met als titel “De kracht van Sport en Bewegen voor een gezond Groningen!” bevat het gehele spectrum van Sport en Bewegen.

Sport en bewegen verdient een plek in het dagelijks leven

Sport en Bewegen heeft de potentie om een bijdrage te leveren aan de (fysieke en mentale) gezondheid van Groningers. En dat is niet het enige. Sport en bewegen zorgt ook voor plezier, brengt mensen samen en houdt de leefomgeving aantrekkelijk. Kortom: sport en bewegen verdient een plek in het dagelijks leven van de inwoners van de provincie Groningen.

Totaalpakket met zes thema’s

Het samenwerkingsverband van aanvragers wil deze potentie in de provincie Groningen benutten en heeft dit uitgewerkt in een zestal thema’s, te weten:

  • Kennis, netwerk & ondersteuning;
  • Sportieve Gezonde Jeugd;
  • Sport en Bewegen voor ALLE Groningers;
  • Toekomstbestendige sportinfrastructuur;
  • Beweegvriendelijke omgeving;
  • Topsport, talentontwikkeling & evenementen.

Twee miljoen per jaar: € 3,5,- per inwoner

Bovenstaande thematiek geldt voor alle denkbare doelgroepen, van Lauwerszee tot Dollard tou!
Om de kracht van sport en bewegen in de provincie Groningen zo optimaal mogelijk te benutten is de komende vier jaar een budget benodigd van twee miljoen euro per jaar ( € 3,5,- per inwoner). In het uitgebreide actieplan worden de kosten op onderdelen toegelicht

Nationaal Sportakkoord als inspiratiebron

Minister voor Sport Bruno Bruins heeft eind juni 2018 het Nationaal Sportakkoord gepresenteerd en, samen met een aantal landelijke partners, officieel ondertekend. Hij doet hierin tevens een beroep op gemeenten, provincies, onderwijsinstellingen en sport gerelateerde organisaties om, in navolging van dit Nationale Akkoord, meer te investeren in sport en bewegen. Het provinciale actieplan sluit hier op aan.