Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Je bevindt je in: Gemeenten

Volwassenenfonds Sport & Cultuur neemt drempels weg

Haakt jouw gemeente ook aan?

Lekker sporten, bewegen of meedoen aan creatieve activiteiten. Het lijkt zo vanzelfsprekend, maar dat is het niet voor iedereen. Eén van de belemmeringen die mensen ervaren om niet te gaan sporten/bewegen is het gebrek aan financiële middelen. Het Volwassenenfonds Sport & Cultuur hoopt die drempel rondom financiën weg te nemen en meer mensen in aanraking te laten komen met sport- en cultuuractiviteiten.

In Nederland leven ruim 1 miljoen mensen rond de armoedegrens en deze groep heeft geen financiële middelen om deel te nemen aan sport en/of cultuur. Dat is ruim 6%. In de provincie Groningen ligt dit percentage zelfs hoger met 9%! Het Volwassenenfonds kan een mooie financiële helpende hand zijn, waardoor sport en cultuur ook voor hen normaal wordt. En dat is nodig gezien de reacties die van inwoners en professionals binnenkomen op groningen@volwassenenfonds.nl.

“Met het Volwassenenfonds kunnen we drempels wegnemen bij Groningers die leven rond de armoedegrens”

Fleur Gräper-van Koolwijk, Sportgedeputeerde provincie Groningen


Gemeente Groningen

Afgelopen jaar heeft het fonds in de gemeente Groningen meer dan 1000 mensen kunnen helpen aan een sport of cultuuractiviteit! Dit was niet gelukt zonder de geweldige inzet van de 75 actieve intermediairs die aangehaakt zijn. WIJ Groningen heeft hier een grote rol ingespeeld om het gesprek met inwoners aan te gaan en hun te helpen met hun aanvraag.

Subsidie
De gemeente Groningen is tot nu toe de enige deelnemer in de provincie Groningen. Na een succesvolle proef in 2022 gaat de gemeente de komende vier jaar door met het fonds. Als het aan Huis voor de Sport Groningen en de provincie ligt, volgen dit jaar meer gemeenten dat voorbeeld. De provincie gaf onlangs bijna € 25.000 subsidie om in nog eens vier gemeenten te kunnen starten met het Volwassenenfonds.

Kracht van sport en cultuur
Sportgedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk (foto): "Sport en cultuur dragen bij aan een gezond en gelukkig leven. Met het Volwassenenfonds kunnen we drempels wegnemen bij Groningers die leven rond de armoedegrens. Zo kunnen ook zij blijven profiteren van de kracht van sport en cultuur en mee blijven doen in de samenleving."


Meer weten over of aanhaken bij Volwassenenfonds Groningen?

Geïnteresseerde gemeenten kunnen contact opnemen met coördinator Leah Schans.
E
: groningen@volwassenenfonds.nl
T
: 06-199 19 662