Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Je bevindt je in: Gemeenten

“Yo Waterrr!” veel gehoord op Lauwerscollege Grijpskerk

“Yo Waterrr!” is een project van Waterbedrijf Groningen en Huis voor de Sport Groningen. Het doel is om jeugd en jongeren in de provincie Groningen te stimuleren om kraanwater te drinken in plaats van zoete dranken. Schoolkinderen uit de provincie Groningen krijgen namelijk vooral zoet drinken mee naar school, één op de vijf krijgt een beker, bidon of fles kraanwater mee. Dat blijkt uit een onderzoek dat is gedaan in opdracht van de landelijke waterbedrijven onder kinderen tussen 4 en 12 jaar.

Waterbedrijf Groningen participeert al jaren in programma’s om kraanwater bij kinderen te stimuleren. Afgelopen schooljaar is er met ‘Yo Waterrr!’ een samenwerkingsverband gestart met Huis voor de Sport Groningen, waarbij meer dan tweeduizend kinderen werden bereikt. Leerlingen van meer dan twintig Sportieve Gezonde Scholen deden tussen juni en november mee met dit stimuleringsproject. De officiële kick-off was aan het begin van het schooljaar op de H. Gerardusschool in Ter Apel, waarbij het uitdelen van water aan ouders, kinderen en leerkrachten en een waterestafette onderdelen waren van de feestelijke start. Daarnaast deden zowel leerlingen als ouders mee met de challenge om, gedurende een week, water te drinken in plaats van zoete dranken, waarbij de resultaten werden bijgehouden op een scorekaart.

“Reken maar dat we volgend jaar weer meedoen met deze challenge!””

Marloes Kosse, docent Lauwerscollege

Begrip op Lauwerscollege
Maar ook op het Lauwerscollege in Grijpskerk werd het project enthousiast ontvangen. Marloes Kosse, docent op het Lauwerscollege, legt uit waarom:
“Yo waterrr! Nog steeds horen we deze kreet regelmatig in de gangen van het Lauwers College in Grijpskerk. Tijdens de Healthweek hebben onze leerlingen fanatiek meegedaan met de ‘Yo Waterrr!-challenge’ waarbij ze gestimuleerd werden om dagelijks voldoende water te drinken. Vele flessen water werden gevuld en leeggedronken. Scorekaarten werden ingevuld en vlogs werden opgenomen. Als kers op de taart wonnen we uiteindelijk een watertappunt dat beschikbaar werd gesteld door Waterbedrijf Groningen. Reken maar dat we volgend jaar weer meedoen met deze challenge!”

Leerling Pascal Kalma is ook louter positief: “ik zit de laatste tijd in een groeispurt, maar door elke dag twee flessen water te drinken heb ik mijn gewicht heel goed onder controle kunnen houden. Relatief ben ik dus veel afgevallen. Ik vind het een heel goed project van jullie. Het heeft me geleerd om structureel water te drinken en daar heb ik alleen maar baat bij”.

“Door elke dag twee flessen water te drinken heb ik mijn gewicht heel goed onder controle kunnen houden”

Pascal Kalma, leerling Lauwerscollege

Kraanwaterdag
‘Yo Waterrr!’ is één van de onderdelen van het thema Sportieve Gezonde Jeugd van Huis voor de Sport Groningen, waarbij kinderen geactiveerd worden om meer te bewegen en gezonder te leven. Alle scholen krijgen daarnaast de mogelijkheid een watertappunt te installeren met als doel een wekelijkse ‘kraanwaterdag’ te introduceren. Oftewel, elke week wordt er een dag kraanwater gedronken in plaats van zoete drankjes. Deze campagne moet het drinken van water op scholen een flinke impuls geven.