Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Je bevindt je in: Gemeenten

Multifunctionele sport- en beweegplek in Ten Boer

De gemeente Groningen is al een aantal jaren bezig om sport- en beweegplekken te realiseren om inwoners de gelegenheid te bieden om te sporten en spelen in de openbare ruimte. Ook in Ten Boer is afgelopen jaar zo’n plek gerealiseerd: “Kaakheem” Het initiatief is ontstaan vanuit Dorpsbelangen Ten Boer met het idee om buurtbewoners uit te dagen om meer buiten te bewegen, te sporten, te spelen of elkaar te ontmoeten.

Uitdagen om meer buiten te bewegen, sporten, spelen en ontmoeten


De multifunctionele sport- en beweegplek Kaakheem bevindt zich aan de Sportlaan naast de ijs- en skeelerbaan, nabij het kindcentrum Ten Boer, twee basisscholen en verschillende verenigingen. Op het middenterrein van de skeelerbaan zijn markeringen voor diverse loopoefeningen en speelvormen aangebracht. Verdere is er ruimte voor fitness, bootcamp, calisthenics en andere vormen van bewegen voor verschillende leeftijdsgroepen.

Feestelijke opening tijdens Nationale Sportweek
Om de Ten Boersters kennis te laten maken werd de nieuwe sport- en beweegplek, tijdens de Nationale Sportweek in september, feestelijk geopend door wethouder Inge Jongman en Harrie Meier van Dorpsbelangen Ten Boer. Daarna konden de bezoekers de beweegplek uitproberen. Er zijn verschillende sport- en beweegactiviteiten georganiseerd voor jong en oud, want de sport- en beweegplek is zo ingericht dat iedere doelgroep gebruik kan maken van deze nieuwe voorziening. Met name de jeugd is sindsdien dagelijks te vinden bij deze beweegplek. Van klimmen, klauteren en fitnessen op de toestellen tot skeeleren en longboarden op de skeelerbaan zelf. Elke dag is er volop beweging rondom de sport - en beweegplek en ook de scholen maken tijdens pauze inmiddels veelvoudig gebruik van deze prachtige plek waar de jeugd zich heerlijk kan uitleven. Naast dat er zelfstandig gebruik gemaakt kan worden, zullen er in de toekomst toekomst verschillende trainingen en activiteiten worden aangeboden. De activiteiten voor de jeugd en volwassen worden in het voorjaar (na het “Bslim binnenseizoen”) weer opgepakt om Ten Boersters te blijven stimuleren om in de buitenlucht te gaan sporten en bewegen.

“Super dat jullie nu ook zoveel buitenactiviteiten hier organiseren, zeker in deze tijd!”

Moeder deelnemer

Samenwerking
Sport- en beweegplek Kaakheem is tot stand gekomen in samenwerking met: Dorpsbelangen Ten Boer, de gemeente Groningen. Huis voor de Sport Groningen, Bslim en verschillende fondsen zoals Fonds Eemsmond en Loket Leefbaarheid.