Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Je bevindt je in: Gemeenten

Fitalo, jouw route naar een actieve leefstijl

Persoonlijk beweegprogramma onder begeleiding van een beweegcoach

Fitalo is een methodiek die zich richt op mensen met een lichamelijke beperking en/of chronische ziekte die niet of onvoldoende bewegen. Zij worden door een netwerk vanuit de zorg en welzijn doorverwezen naar Fitalo. Maar mensen kunnen zich ook op eigen initiatief aanmelden. Doel is om door middel van individuele begeleiding van een beweegcoach, de deelnemer in 12 maanden tijd structureel meer te laten bewegen in zijn of haar (dagelijks) leven. Dit kan georganiseerde beweging zijn, bijvoorbeeld bij een vereniging of sportschool in de buurt.

Het kan ook gaan om meer bewegen in het dagelijks leven, zoals bijvoorbeeld wandelen of fietsen, al dan niet dan met een maatje. Uitgangspunt is dat wordt aangesloten bij de wensen en interesses van de deelnemer. Bij de start van het programma vindt een intake plaats bij een fysiotherapeut in de buurt. Vervolgens gaat de beweegcoach met de deelnemer aan de slag om bewegen structureel onderdeel te maken van zijn of haar (dagelijks)leven. Een aantal keer per jaar worden monitoringsmomenten georganiseerd om te bepalen hoeveel de gezondheid van de deelnemer is verbeterd.

Bekijk de folder voor meer informatie over Fitalo. Klik hier voor meer informatie over Inclusief Sporten en Bewegen.