Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Je bevindt je in: Gemeenten

Gemeente Groningen

Het aanbod in de Gemeente Groningen

De gemeente Groningen telt na de herindeling (1-1-2019) drie sport- en beweegteams vanuit Huis voor de Sport Groningen: Team Stad, Team Haren en Team Ten Boer. Daarnaast is er nog een Team Verenigingsadvisering en de Sport- en Cultuurhopper.

Foto © Deon Prins

Team stad Groningen

Dit team bestaat uit negen Buurtsportcoaches en een sportconsulent. Vanuit het gemeentelijk Bslim programma dragen zij zorg voor sport en beweegaanbod in acht wijken in Groningen en Ten Boer. Dit doen zij voor de doelgroep 4-15 jaar, met vooral focus op 12-15 jaar van het VMBO.

De Buurtsportcoaches geven uitvoering aan de volgende activiteiten en thema’s:
* Schoolsportclub
* Base
* Pleinspelen
* Cruijff Court activiteiten
* Krajicek Playground activiteiten
* Stedelijke Evenementen
* Positief Opgroeien

Team Haren

Dit team bestaat uit twee Sportcoaches, verdeeld over de doelgroep jeugd en jongeren en een projectcoördinator. Vanuit het gemeentelijk programma geven ze invulling aan deze rol, waarbij de inwoners van Haren worden uitgedaagd Meer & Anders te gaan of blijven bewegen, in samenwerking met lokale partijen waarmee sport- en beweegactiviteiten worden geïnitieerd. Activiteiten zijn te vinden op www.sportcoachesharen.nl

De Sportcoaches geven uitvoering aan de volgende activiteiten:

  • Naschoolse activiteiten
  • Vakantie activiteiten
  • Sportdagen Scharlakenhof
  • (Sport) evenementen op het Raadhuisplein o.a. de Beachweek Haren

Team Ten Boer

Team Ten Boer bestaat uit drie enthousiaste Sportcoaches welke invulling geven aan het gemeentelijke programma, waarin ze een belangrijke rol spelen in de lessen bewegingsonderwijs in het basisonderwijs. Tevens is er een sportcoaches actief voor de doelgroep jongeren.

De Sportcoaches geven uitvoering aan de volgende activiteiten:

  • Lessen bewegingsonderwijs
  • Na schoolse activiteiten basisonderwijs
  • Na schoolse activiteiten jongeren
  • Positief Opgroeien