Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Je bevindt je in: Gemeenten

Nijntje Beweegdiploma voor basisscholen gemeente Groningen

Schooljaar 2023

In de notitie “Herstelprogramma Onderwijs Gemeente Groningen – De tijd zal het leren” staat beschreven hoe het Nationaal Programma Onderwijs vertaald wordt naar een gemeentelijke aanpak. In dit uitvoeringsplan staan de genoemde activiteiten en interventies nader uitgewerkt. Huis voor de Sport Groningen is gevraagd om voor het onderdeel nijntje Beweegdiploma (kleuters) als kartrekker op te treden.

Wat is nijntje Beweegdiploma?
Het nijntje Beweegdiploma is een serie beweeglessen waarin kleuters wekelijks speelplezier hebben en tegelijkertijd alle essentiële basisvormen van bewegen leren. Kortom, het is een combinatie van plezier met een flinke dosis gezonde ontwikkeling! In de lessen kunnen kleuters naar hartenlust balanceren, rollen, huppelen, klauteren, springen, zwaaien, vangen, gooien en schoppen. Klik hier voor meer informatie.

Hoe werkt het?
Het programma is zorgvuldig samengesteld door de KNGU en wordt alleen gegeven door een speciaal opgeleide trainer. In Groningen is dat een docent van Huis voor de Sport Groningen. De lessen vinden plaats in een speellokaal/gymzaal van de school. Na het doorlopen van de lessen ontvangen kinderen het nijntje Beweegdiploma.
NB! Er is maar voor een beperkt aantal scholen ruimte. We zullen op basis van beschikbaarheid een weekrooster samenstellen en deelnemende scholen tijdig laten weten hoe dit eruit komt te zien.

Wat krijg je als school?

  • Een speciaal opgeleide docent die tussen de 16 en 20 lessen nijntje Beweegdiploma verzorgt (45 min. per les);
  • Een afsluitend nijntje Beweegdiploma feest;
  • Officieel beweegdiploma vanuit de KNGU.

Wat zijn de kosten?

  • Het afnemen van het programma kost normaal gesproken €1.700,- per klas, maar aankomend jaar kun je het programma voor slechts €950,- afnemen;
  • Een bijdrage van €6,50 per deelnemende leerling voor het nijntje Beweegdiploma.

Wat moet je als school zelf nog regelen?

  • De beschikbaarheid van een speellokaal/ gymlokaal;
    (Het speellokaal moet een half uur voor aanvang van de les beschikbaar zijn i.v.m. de opbouw van zaken).

Aanmelden
Basisscholen in de gemeente Groningen kunnen zich aanmelden voor nijntje Beweegdiploma via onderstaand formulier. Meld je uiterlijk 6 september aan en maak gebruik van de actuele korting van €750,- die mogelijk wordt gemaakt vanuit de NPO-gelden van de gemeente Groningen. Na 6 september 2023 nemen we vervolgens contact op met de aangemelde scholen.

Meer info
Neem voor meer informatie contact op met Eva Gnodde van Huis voor de Sport Groningen via E e.gnodde@hvdsg.nl of T 06-26745864.

* wanneer er meerdere klassen willen deelnemen is het zeer wenselijk om het rooster van deze lessen achter elkaar te plannen. Dit vergroot de kans op mogelijkheid deelname.