Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Je bevindt je in: Gemeenten

Symposium LHBTIQ+ acceptatie in de sport

Vrijdag 7 juni in Groningen

Op vrijdag 7 juni vindt het symposium "LHBTIQ+ acceptatie in de sport" plaats in de Euroborg in Groningen. Dit symposium wordt georganiseerd in samenwerking met de Alliantie Gelijkspelen, de gemeenten Het Hogeland, Eemsdelta en Oldambt en de provincie Groningen.

Met onder andere boeiende sprekers als ex-profhockeyer Pepijn Keppel en Nino Wilkes. Laatstgenoemde heeft onlangs een boek uitgebracht over homoseksualiteit in de voetbalwereld. Daarnaast zal de middag gevuld zijn met een panelgesprek, een Q&A, workshops en als afsluiter een gezellige borrel. Het belooft een inspirerende middag te worden vol praktische handvatten, netwerkmogelijkheden en ideeën voor de toekomst.

Programma vrijdag 7 juni

12:30 – 13:00 Inloop met lunch
13:00 – 13:10 Opening door Tjeerd van Dekken
13:10 – 13:40 Gastspreker Pepijn Keppel
13:40 – 14:00 Alliantie Gelijkspelen binnen GRC Groningen / ervaringen bestuurslid inclusie
14:00 – 14:15 Toelichting door vertegenwoordigers Alliantie Gelijkspelen (Niek Toering, Herke van der Weij en Lou Manders)
14:15 – 14:30 Pauze
14:30 – 15:15 Workshopronde 1 (keuze uit drie workshops JBF / Inclusieteam Corpus / Stichting All-in)
15:15 – 15:25 Pauze /Wisselen
15:25 – 16:10 Workshopronde 2 (keuze uit drie workshops JBF / Inclusieteam Corpus / Stichting All-in)
16:15 – 16:45 Gastspreker Nino Wilkes
16:45 – 17:15 Afsluitend paneldebat met Marijke Beute, Nino Wilkes, Stephan Hakkers en Lynn Streuper
17:15 – 18:00 Inclusieborrel

Locatie
Stadion Euroborg
Boumaboulevard 41
9723 ZS Groningen

Toelichting workshops

 1. Workshop "Inclusief coachen" (Stichting All-In)
  Wil je ervaren wat het betekent om ‘inclusief coachen’ in de praktijk te brengen? Tijdens deze sessie laten we je het topje van de ijsberg zien. Deze workshop biedt een praktische kennismaking met inclusief coachen, waarbij deelnemers essentiële vaardigheden zoals empathie en zelfvertrouwen ontwikkelen om een open en inclusieve sportomgeving te creëren.
 2. Workshop “Meer LHBTI+ acceptatie binnen de sportvereniging” (Inclusieteam Corpus den Hoorn)
  Dit inclusieteam (GRC, GHBS, Cream Crackers en Groningen Atletiek) deelt de stappen die zijn gezet binnen verschillende sportclubs om LHBTI+ acceptatie te bevorderen. In deze workshop neemt het inclusieteam jou mee in de stappen die binnen deze clubs zijn gezet. Samen met het inclusieteam van Corpus den Hoorn maken jullie een plan om in jouw sport-(club) bij te dragen aan meer LHBTI+ acceptatie.
 3. Workshop “Sport voor iedereen. Diversiteit in onze club” (John Blankenstein Foundation)
  Deze interactieve workshop biedt praktische werkvormen om ervaringen te delen en begrip te vergroten over seksuele voorkeur in de sport. Deelnemers krijgen concrete handvatten om uitsluiting en discriminatie te herkennen en te werken aan een inclusief sportklimaat. Hiermee kan iedereen zelf bijdragen aan een positieve sociale norm en een veilig(er) sportklimaat binnen de club. Uit ervaring weten we dat dit bijdraagt aan inclusie op breder terrein, het sportplezier en vooral ook de prestaties binnen de lijnen.

  Aanmelden
  kan via onderstaand formulier. We hopen op je aanwezigheid!