Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Je bevindt je in: Gemeenten

Uitnodiging deelname Positief Sportklimaat gemeente Groningen

Aanmelden kan tot 14 april

Jonge clubleden blijven langer bij de vereniging wanneer de trainingen en wedstrijden leuk zijn, de sfeer goed is en er goede teambegeleiding is. Oftewel, wanneer ze met plezier in een positief klimaat kunnen sporten. In zo’n positief sportklimaat komen ook alle voordelen van sporten goed uit de verf, zoals zelfvertrouwen, teamgevoel, gezondheid, sociale contacten, discipline, talentontwikkeling, morele vorming, etc. Daarom zetten we hier in de gemeente Groningen een stap extra in met de aanpak Positief Sportklimaat en nodigen we verenigingen uit deel te nemen.

Aanpak
Als deelnemende vereniging ontvang je een vergoeding om binnen de vereniging iemand aan te stellen voor 2-4 uur als coördinator positief sportklimaat. Dit is bij voorkeur iemand die al actief is binnen de eigen vereniging en korte lijnen heeft met trainers en teambegeleiders. Dit kan ook iemand zijn met een pedagogische achtergrond en binding met de vereniging. Deze coördinator zet het thema ‘positief sportklimaat’ binnen de vereniging op de agenda en helpt trainers/ begeleiders hier actief aan te werken bij het geven van trainingen, begeleiden van wedstrijden, communicatie met ouders, etc. Dit doet hij/zij o.a. door de organisatie van één of meerdere themabijeenkomsten voor kader, uitingen binnen de club, coaching in de praktijk, optreden als aanspreekpunt voor kader én het bieden van extra ondersteuning van teams met sociale knelpunten.

Begeleiding en ondersteuning
Vier à zes keer per sportseizoen komen de coördinatoren van alle deelnemende verenigingen samen, waarbij ook minimaal één bestuurslid aansluit. Aanwezigheid is voorwaarde om mee te doen aan dit programma. Tijdens deze bijeenkomsten worden ervaringen en tips uitgewisseld, vindt intervisie plaats en wordt per keer één specifiek thema behandeld dat de coördinatoren kunnen inzetten in de eigen vereniging. Dit wordt begeleid vanuit Huis voor de Sport Groningen en ondersteund door een ondersteuningsteam vanuit de Sportkoepel Groningen, Sport050, Hanzehogeschool en betrokken sportbonden. Zo geven we samen een extra impuls aan een pedagogisch en didactisch prettige omgeving voor de leden.

Meer informatie/aanmelden
Elke sportvereniging uit de gemeente Groningen wordt uitgenodigd om deel te nemen. Uitgangspunt is te starten met vier sportverenigingen. Heb je vragen, wil je meer informatie, of wil je jouw club aanmelden? Neem dan voor donderdag 14 april a.s. contact op met Jonathan van den Akker van Huis voor de Sport Groningen via:
E j.vandenakker@hvdsg.nl of T 06-445 80 630.