Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Je bevindt je in: Gemeenten

Heeft mijn trainer recht op de transitievergoeding?

De transitievergoeding is de wettelijke ontslagvergoeding en bedraagt 1/3 maandsalaris per gewerkt jaar. Deze transitievergoeding betaalt de werkgever aan de werknemer bij ontslag op initiatief van de werkgever of als een tijdelijke arbeidsovereenkomst niet wordt verlengd. De werkgever betaalt de transitievergoeding altijd bij ontslag via de kantonrechter of UWV. Wanneer de werknemer zelf ontslag neemt hoeft de werkgever de transitievergoeding niet te betalen. Ook bij een (terecht gegeven) ontslag op staande voet, ernstig verwijtbaar handelen van de werknemer en bij ontslag wegens pensioen, hoeft de werkgever de transitievergoeding niet te betalen.