Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Je bevindt je in: Onderwijs

Coronavirus en sport

Vragen en antwoorden

Het RIVM geeft met regelmaat updates en adviezen naar aanleiding van het coronavirus in Nederland. We raden alle sportverenigingen aan deze adviezen goed in de gaten te houden en, in alle gevallen, op te volgen. Op de website van het RIVM vind je de laatste informatie.

Informatie vanuit NOC*NSF
Bij o.a. Huis voor de Sport Groningen, verenigingsondersteuners in de gemeente, de bonden en NOC*NSF komen veel vragen binnen, waarop nog niet altijd antwoord gegeven kan worden. We hebben immers te maken met een nieuwe, onbekende situatie. NOC*NSF bundelt veel gestelde vragen en heeft zorgvuldige antwoorden geformuleerd in vier categorieën: algemene vragen, vragen van sportclubs, van sporters en van sportbonden. Raadpleeg de vragen & antwoorden hier. Het volledige dossier “Coronavirus en sport” is hier te volgen.

Heb je een andere vraag? Dan kun je contact opnemen met de Supportdesk van NOC*NSF, per mail sportsupport@nocnsf.nl of whatsapp: 06-82488768

Financiële regelingen voor sportverenigingen
Er zijn verschillende overheidsregelingen beschikbaar die sportverenigingen steun kunnen bieden om de financiële gevolgen van de coronamaatregelen op te vangen. We zetten deze regelingen op een rij en schetsen de stand van zaken per regeling.

De anderhalve meter regeling provincie Groningen
Heb jij voor jouw sportvereniging kosten gemaakt om aan de coronamaatregelen te voldoen? Kosten voor bijvoorbeeld desinfectiepalen, een online betaalsysteem of schermen. Met behulp van de 1,5 meterregeling kun je de helft van de gemaakte kosten vergoed krijgen. Met deze tegemoetkoming ondersteunt de provincie Groningen organisaties met minder dan vijftig werknemers in de anderhalvemetereconomie.

Contact met Huis voor de Sport Groningen
Ook bij Huis voor de Sport Groningen kun je terecht met vragen. Neem hiervoor contact op met:

Egbert Bakker, Sportconsulent/Verenigingsadviseur, via E e.bakker@hvdsg.nl, of T 06-269 75 403
Myra Illés, Manager Arbeidsloket/Personeelszaken, via E m.illes@hvdsg.nl, of T 06-199 69 892

Mochten we hierop geen passend antwoord hebben dan kunnen we je wellicht doorverwijzen naar de juiste instanties/organisaties.