Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Je bevindt je in: Onderwijs

Cases

Onze mooiste verhalen

Op deze pagina vind je onze mooiste verhalen. Huis voor de Sport Groningen ondersteunt iedereen op het gebied van sport en bewegen. Deze verhalen gaan over onze mooiste resultaten en successen. We hopen je hiermee te stimuleren.

Sportdag Scharlakenhof: Meer en anders bewegen

In het gebied Haren organiseren de daar actieve sportcoaches naast het reguliere aanbod ook sport- en beweegactiviteiten tijdens de kleinere schoolvakanties. Een voorbeeld hiervan is de Sportdag Scharlakenhof waar een aantal jaren geleden een start mee is gemaakt. Een dagprogramma in en rondom de gelijknamige sporthal in Haren.

Rabo ClubSupport succesvol bij Tennisclub Nienoord

Een club is zoveel méér dan een club. Het is de plek waar de buurt samenkomt, waar je iedereen kent, waar je jezelf kunt zijn en waar we elkaar en de buurt sterker maken. Daarom biedt Rabobank verenigingen met Rabo ClubSupport een steuntje in de rug. Via kennis, netwerk en financiële ondersteuning. Juist nu. Zo ook bij Tennisclub Nienoord. Een mooie samenwerking tussen Rabobank, sportvereniging en Huis voor de Sport Groningen.

Nijntje Beweegdiploma hoog in het vaandel in Oldambt

Sinds zes jaar zijn de sportcoaches van Huis voor de Sport Groningen in Oldambt actief met het opzetten, uitwerken en verzorgen van lessen voor het Nijntje Beweegdiploma. Dit is een effectief beweegprogramma waarin alle grondvormen van bewegen aan bod komen. Het programma is bedoeld om kinderen op jonge leeftijd te stimuleren om spelenderwijs, met veel plezier, beter te leren bewegen.

Sportverenigingen werken samen in Usquert

Afname van bevolking in Usquert heeft gevolgen voor de plaatselijke voetbal-, tennis-, ijs- en omnivereniging. Ledenaantallen en vrijwilligers nemen af met het gevaar dat er een beperkt sportaanbod ontstaat, dat niet langer aansluit bij wensen en behoeftes van inwoners. Consequenties is dat inwoners minder gaan bewegen, wat weer gevolgen heeft voor de gezondheid en de leefbaarheid die onder druk komen te staan. Reden voor actie!

Multifunctionele sport- en beweegplek in Ten Boer

De gemeente Groningen is al een aantal jaren bezig om sport- en beweegplekken te realiseren om inwoners de gelegenheid te bieden om te sporten en spelen in de openbare ruimte. Ook in Ten Boer is afgelopen jaar zo’n plek gerealiseerd: “Kaakheem” Het initiatief is ontstaan vanuit Dorpsbelangen Ten Boer met het idee om buurtbewoners uit te dagen om meer buiten te bewegen, te sporten, te spelen of elkaar te ontmoeten.

Gezond leven en meer bewegen in Appingedam

In Appingedam hebben meerdere partijen de handen ineen geslagen om inwoners, via een Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI), te begeleiden naar een gezondere leefstijl. Het programma richt zich op gezond leven en meer bewegen en wordt door Menzis vanuit de basisverzekering vergoed.

Wandelen met Lonneke in Slochteren

In Slochteren zijn al sinds geruime tijd drie wandelgroepen actief. Deelnemers worden vanuit de huisartsenpraktijk de Slochterkring doorverwezen naar deze groepen. Het kan hierbij o.a. gaan om mensen met diabetes, COPD/Astma, patiënten met een verhoogd risico op een hart- of vaataandoening, maar ook mensen met mentale problemen. Sinds juli 2019 begeleidt sportcoach Lonneke Jansen van Huis voor de Sport Groningen deze wandelgroepen.

Sporten op het strand in Haren

Jaarlijks vindt op het Raadhuisplein in Haren de Beachweek plaats. Een sport- en beweeg evenement dat, in goede afstemming met de gemeente, door sportcoaches voor alle inwoners uit Haren wordt georganiseerd. Afgelopen jaar werd, met de 5e editie in september, een jubileum bereikt.

Ieder kind heeft BeweegTALENT

Stichting Openbaar Onderwijs Oost-Groningen (SOOOG) heeft met “BeweegTALENT” een doorlopend project op al haar basisscholen. De organisatie en uitvoering van dit naschoolse aanbod (NSA) is in handen van een sportcoach van Huis voor de Sport Groningen (HvdSG).

Nijntje Beweegdiploma is een succes in de Gemeente Oldambt

In de eerste helft van 2019 hebben in totaal 483 kinderen deelgenomen aan het Nijntje Beweegdiploma, verdeeld over 18 groepen van 18 verschillende basisscholen in de gemeente Oldambt. In 2015 is het Nijntje Beweegdiploma geïntroduceerd in de gemeente Oldambt.

Hoe Nijha en Huis voor de Sport Groningen sport, bewegen en gezondheid voor jong en oud stimuleren

Nijha ontwerpt en realiseert beweegruimtes. Sporthallen, gymzalen, schoolpleinen, speelplekken maar ook bijvoorbeeld Cruyff Courts, outdoor fitness en bootcamp locaties. Het bijna 100 jaar oude bedrijf gaat hierbij altijd uit van het stimuleren van sport, bewegen en gezondheid voor jong en oud. Nijha is dan ook al jaren partner van Huis voor de Sport Groningen. Beide organisaties weten elkaar op het gebied van sport en bewegen voor jong en oud niet alleen te vinden maar ook te versterken.

Energy Valley Topclub: samen duurzaam aan de top!

De Energy Valley Topclub staat voor teamwork! Teamwork om zoveel mogelijk mensen te betrekken bij energie en transitie door ze met elkaar te verbinden en kennis te delen. Met de ‘Topclub’ hebben BAM, Essent, Gasunie, Groningen Seaports en Kuijpers hun krachten gebundeld als groenpartner van FC Groningen (voetbal), Donar (basketbal), Abiant Lycurgus (volleybal) en Nic./Alfa-college (korfbal).

GasTerra kiest bewust voor het project Sportieve Gezonde School

GasTerra is een Gronings bedrijf, dat investeert in zijn personeel en in maatschappelijke, sportieve en culturele activiteiten. Daarbij richt GasTerra zich primair op de stad en regio Groningen. Dat is niet voor niets. Een groot deel van GasTerra’s in- en verkoopvolume bestaat uit Gronings gas en het kantoor is in Groningen gevestigd. Kortom, de onderneming mag een grote speler op de Europese gasmarkt zijn, we voelen ons vooral een Gronings bedrijf en dragen daarom graag bij aan het leven in de stad en de regio.

Steeds meer scholen in de provincie Groningen mogen zich Sportieve Gezonde School noemen

Sportieve Gezonde School is een succesvol project van Huis voor de Sport Groningen en loopt al enkele jaren. Verschillende basisscholen in de gehele provincie doen al mee. In vrijwel elke gemeente zijn er meerdere Sportieve Gezonde Scholen.

VMBO Terra College Oldekerk doet mee aan ‘What the Health?!’

Scholen die mee doen aan What the Health?! vinden het belangrijk om een actieve gezonde leefstijl van leerlingen een plek te geven binnen de school. Immers een leerling is veel aanwezig op school!

Openbare stadsparkbootcamp voor jong en oud bij voetbalvereniging SC Stadspark

Op vrijdag 21 september 2019, tijdens de Nationale Sportweek, opende het Stadsparkbootcamp officieel haar ‘deuren’. Een plek waar jong en oud, georganiseerd of ongeorganiseerd, in de buitenlucht kunnen werken aan hun fitheid. De nieuwe beweegplek is gelegen in het Stadspark, op het terrein van voetbalvereniging SC Stadspark.

CBS De Wegwijzer uit Bellingwolde heeft met “The Daily Mile” het ideale “beweegtussendoortje” gevonden!

Eind 2018 was CBS De Wegwijzer uit Bellingwolde op zoek naar een manier om gestructureerd, en in beweging, een frisse neus te halen naast de reguliere pauzes. Directeur Jeanette Vreugdenhil kwam een artikel over The Daily Mile tegen en via de sportconsulent van Huis voor de Sport Groningen in de gemeente Bellingwedde is het balletje snel gaan rollen.