Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Je bevindt je in: Onderwijs

Egbert Bakker adviseur lokale sport regio Groningen

Alle Groninger gemeenten zijn momenteel bezig met de herijking van het lokale sportakkoord. In deze lokale akkoorden staat beschreven hoe mensen op een sociaal veilige en plezierige manier kunnen (blijven) sporten en bewegen. Speerpunt voor de komende jaren is dan ook het investeren in vitale sportaanbieders. De adviseur lokale sport speelt hierbij een ondersteunende rol. In de regio Groningen is dit Egbert Bakker.

De adviseur lokale sport werkt namens de gezamenlijke sport (sportbonden, ondernemende sportaanbieders en NOC*NSF) om zoveel mogelijk clubs te ondersteunen en daar waar nodig en wenselijk te versterken tot vitale aanbieders. En zo een (grotere) bijdrage te kunnen leveren aan de ambities vanuit het lokale sportakkoord. De adviseur lokale sport is een gespreks- en sparringpartner van gemeenten op het gebied van de lokale sport en ondersteunt bij:

  • het realiseren van lokale en regionale samenwerkingsverbanden en het oprichten van een lokale sport platform (bundelen van de lokale sport);
  • het implementeren van de basiseisen voor sociale veiligheid voor sportaanbieders;
  • inhoudelijke vraagstukken rondom clubondersteuning en professionalisering;
  • het stimuleren van sportclubs om mee te doen in het lokale sportakkoord.

“Als adviseur lokale sport adviseer en ondersteun ik, gevraagd en ongevraagd, gemeenten en sportclubs om uiteindelijk gezamenlijk meer Groningers te laten bewegen”

Egbert Bakker, adviseur lokale sport regio Groningen

Egbert Bakker: "als adviseur lokale sport adviseer en ondersteun ik, gevraagd en ongevraagd, gemeenten en sportclubs om uiteindelijk gezamenlijk meer Groningers te laten bewegen. Ook help ik gemeenten om meer domein overstijgend te werken en juist de kracht van sport en bewegen ook voor andere beleidsdoelstellingen in te zetten. Sportclubs ondersteun ik door hen te betrekken bij het lokaal sport akkoord, door (lokale) ondersteuning te bieden die nodig is om hun basis/fundament op orde te hebben. Dit alles doe ik door een gezamenlijke aanpak met alle lokale en provinciale clubondersteuners in de provincie. We gaan krachten bundelen om efficiënter te werk te gaan, maar bovenal om kwalitatieve stappen zetten in de clubondersteuning."

Meer informatie?
Uw lokale clubondersteuner kan u ook meer vertellen over het lokale sportakkoord en de mogelijkheden van procesbegeleiding en (technisch) kaderopleidingen. Neem ook gerust contact op met Egbert Bakker, adviseur lokale sport regio Groningen via E egbert.bakker@adviseurlokalesport.nl of T 06-26975403.