Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Je bevindt je in: Onderwijs

Gratis statuten check voor Groninger sportclubs

Vanaf 1 juli 2021 treedt de nieuwe Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR) in werking. Als gevolg van deze nieuwe wet zullen veel sportclubs in Nederland hun statuten binnen vijf jaar moeten wijzigen, zodat deze weer voldoen aan de nieuwe wetgeving. Wacht hier niet te lang mee en laat jouw statuten nu gratis checken door onze partner DeHaan Advocaten en Notarissen.

Webinar WBTR
Vanuit dit partnerschap organiseerde Huis voor de Sport Groningen eerder dit voorjaar al een webinar over de WBTR. Experts van DeHaan Advocaten en Notarissen gaven hierbij tips om de vereniging voor te bereiden op deze nieuwe wet. Tijdens de online bijeenkomst bleek dat diverse clubs hun statuten moeten aanpassen op drie onderwerpen. De nieuwe regeling meervoudig stemrecht (incl. staking van stemmen), de nieuwe tegenstrijdig belangregeling en de verplichte ontstentenis- en beletregeling. Download hier de hand-out van het webinar.

Vanuit het partnerschap biedt DeHaan sportclubs nu ook aan om hun statuten gratis te laten scannen en/of beoordelen, ten aanzien van hun houdbaarheid in het kader van de eerder genoemde nieuwe wetgeving.

Ook gebruik maken van deze service?
Stuur de huidige statuten van jouw sportclub per e-mail naar Bert Gunnink. Bert is als kandidaat-notaris verbonden aan DeHaan en gespecialiseerd in dit onderwerp. Hij controleert de statuten van jouw club en deelt zijn bevindingen. Mocht blijken dat wijziging van de huidige statuten noodzakelijk is, dan stuurt hij samen met zijn bevindingen een vrijblijvende offerte voor het wijzigen van de statuten.

Meer weten?
Voor meer informatie of vragen kun je rechtstreeks contact opnemen met Bert Gunnink via b.gunnink@dehaanlaw.nl of 06-50 27 51 10.