Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Je bevindt je in: Onderwijs

Nieuwe lichting Wereldmeiden & Wereldgozers in provincie Groningen

Samen sporten kan letterlijk en figuurlijk een eerste stap zijn om in beweging te komen en te integreren. Voor nieuwkomers woonachtig in de provincie Groningen organiseert Huis voor de Sport Groningen ook dit schooljaar weer ‘Wereldmeiden’ en ‘Wereldgozers’.

Maatjesproject
Wereldmeiden & Wereldgozers zijn projecten van Huis voor Beweging in het kader van het actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd (MDT) van de Rijksoverheid. Het zijn maatjesprojecten waarin Nederlandse jongeren en nieuwkomers een half jaar lang één keer per week samen sporten. Bij deze projecten worden jongeren met een migratieachtergrond, gekoppeld aan Nederlandse MDT'ers die zich als maatje inzetten.

Sportcarrousel
Via de sportcarrousel komen deelnemers in aanmerking met verschillende takken van sport om zo een gerichte keuze te kunnen maken, in de verwachting dat ze dat vervolgens vaker/blijvend gaan doen bij een volgende sportaanbieder. Huis voor de Sport Groningen organiseert deze projecten in de provincie Groningen en zorgt voor de verbinding tussen deelnemer en MDT'er en de organisatie rondom de sportaanbieders en de sportcarrousel. Het sportaanbod wordt samengesteld in overleg met de deelnemers. Sporten en bewegen bieden op deze manier mooie kansen om een isolement te doorbreken en om de gezondheid, participatie en sociale contacten te bevorderen.

Meer weten?
Neem voor meer informatie over Wereldmeiden & Wereldgozers in de provincie Groningen contact op met:
- Esther Ezinga (projectcoördinator) via E e.ezinga@hvdsg.nl / T 06-12031998 of
- Désirée Prins (projectleider in de stad Groningen) via E d.prins@hvdsg.nl / T 06-45489515.

Meer algemene informatie is te vinden op de website van Huis voor Beweging.