Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Je bevindt je in: Onderwijs

Provinciale politiek aan zet tijdens Sportdebat Groningen

Debat over het belang van sport en bewegen in de provincie Groningen

Op donderdag 23 februari jl. vond van 19.00-22.00 uur het Sportdebat Groningen plaats in het Willem-Alexander Sportcentrum. Tijdens dit debat gingen de politieke partijen, onder leiding van Thijs de Jong, met elkaar in gesprek over het sportbeleid in de provincie en hoe zij dit de komende vier jaar willen gaan vormgeven.

Naast dat partijen individueel de ruimte kregen om hun standpunten op het gebied van sport en bewegen te verkondigen, werd er, onder leiding van Thijs de Jong, ook gediscussieerd worden over een aantal stellingen. Na afloop was er ruimte om na te praten tijdens de netwerkborrel.

De volgende 15 partijen gingen op 23 februari met elkaar in gesprek: VVD, CDA, D66, PVDA, Volt, Partij voor de Dieren, ChristenUnie, GroenLinks, PVV, SP, FVD, Partij voor het Noorden, Boer Burger Beweging, Groninger Belang en 50PLUS. Dit in aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen die plaatsvinden op 15 maart 2023.

Gemist?
Kijk en luister hier het Sportdebat provincie Groningen terug.


Sportdebat Groningen 2023 is een initiatief van:
Sport Science & Innovation Groningen, Hanzehogeschool Groningen Instituut voor Sportstudies, Topsport Noord en Huis voor de Sport Groningen.