Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Je bevindt je in: Onderwijs

Sport Fryslân en Huis voor de Sport Groningen werken samen aan een actieve en gezonde schoolomgeving

Sport Fryslân en Huis voor de Sport Groningen organiseerden op initiatief van Noorderbasis een gezamenlijke studiedag in Zuidhorn voor vakleerkrachten bewegingsonderwijs. De scholing bood inspiratie en praktische tools om beweging beter te integreren op school om daarmee een gezonde en actieve schoolomgeving te creëren.

Actieve en inspirerende sessies
Gedurende de dag werden de deelnemers uitgedaagd om na te denken over hun visie op bewegingsonderwijs. Via interactieve sessies en praktische oefeningen werden ze gestimuleerd om actief deel te nemen en concrete stappen te zetten voor verbetering binnen hun eigen schoolomgeving. Het programma is ontworpen om de leerkrachten van begin tot eind te betrekken en te motiveren.

Concrete resultaten en toekomstplannen
Het hoofddoel van de studiedag is het ontwikkelen van een praktisch sjabloon voor integratie en verbetering van veel en veelzijdig bewegen in het onderwijs. De deelnemers formuleerden concrete stappen voor zowel korte- als lange termijnverbeteringen. Aan het eind van de dag waren de vakleerkrachten gepositioneerd om als inspirerende en ondersteunende rolmodellen het proces op hun eigen scholen voort te zetten.

Unieke samenwerking in het noorden
Wat dit project bijzonder maakt, is de samenwerking tussen de provinciale organisaties in het noorden. Noorderbasis, met scholen in Friesland, Groningen en Drenthe, krijgt ondersteuning vanuit SportNoord. De provinciale sportorganisaties in SportNoord (Sport Fryslân, Huis voor de Sport Groningen en SportDrenthe) willen niet alleen bewegingslessen aanbieden, maar streven naar meer kwalitatieve beweging voor ieder kind, zowel in als rondom school.

Verwachte resultaten en impact
Deze gezamenlijke inspanning zal naar verwachting leiden tot snellere kennisopbouw en expertise. Door het grote aantal betrokken scholen, kinderen en vakleerkrachten ontstaat een krachtig netwerk. Hierdoor kunnen Sport Fryslân en Huis voor de Sport Groningen scholen effectief ondersteunen in hun streven naar meer en beter bewegingsonderwijs.

Meer informatie over een gezonde en actieve schoolomgeving
Wil je meer weten over de integratie van bewegen in het onderwijs? Neem contact op met Bas Veldman via
E b.veldman@hvdsg.nl