Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Je bevindt je in: Onderwijs

Basisonderwijs

Als school wil je jouw leerlingen een stevige basis mee geven voor hun toekomst. Je zorgt ervoor dat iedere leerling zich op cognitief, sociaal- emotioneel, cultureel en lichamelijk vlak optimaal kan ontplooien. Uit wetenschappelijk onderzoek is bekend dat sport en bewegen niet alleen belangrijk is voor die lichamelijke ontwikkeling, maar ook voor de andere aspecten. Voor jouw leerlingen is het daarom goed om (meer) sportief actief te worden en te blijven. Ben je het daarmee eens, dan is het project Sportieve Gezonde School interessant voor jou.

Sportieve Gezonde School voor het Basisonderwijs

Met het project Sportieve Gezonde School werken scholen aan een gezonde ontwikkeling en een duurzame en actieve leefstijl van hun leerlingen. Binnen het project krijgen kinderen bewegingsonderwijs van een vakleerkracht en worden de groepsleerkrachten begeleid bij een methode bewegingsonderwijs. Daarnaast krijgen zij extra beweegmomenten aangeboden tijdens en/of na schooltijd. Het aanbod is veelzijdig en gevarieerd, zodat kinderen ontdekken wat hun talenten zijn en welke sport(en) ze leuk vinden. Scholen die meedoen met het project Sportieve Gezonde School erkennen het belang van bewegen voor de ontwikkeling van kinderen, hebben hier aandacht voor en stimuleren dit. Daarmee leggen zij de basis voor een gezonde jeugd. En dit doen zij niet alleen. Ook ouders, leerkrachten en sportverenigingen spelen een belangrijke rol.

“De kinderen krijgen niet alleen meer bewegingsonderwijs, ze maken ook kennis met meer sporten.”

Deelnemende school Sportieve Gezonde School

Meerwaarde voor jouw school

  • Ouders, leerlingen en medewerkers zien dat je gezondheid, sport en bewegen belangrijk vindt.
  • Door jouw actieve opstelling vergroot je de ouderbetrokkenheid.
  • Het project biedt mogelijkheden voor duurzame, gezonde veranderingen; ook in samenwerking met sportverenigingen.
  • Via Sportieve Gezonde School kun je ook andere gezondheid gerelateerde onderwerpen binnen jouw school betrekken.

Meerwaarde voor jouw leerlingen

Actieve leerlingen:

  • scoren aantoonbaar betere leerresultaten,
  • zijn sociaal vaardiger,
  • maken eerder een gezonde keuze,
  • zijn ook op latere leeftijd vaker actief.

“Door het tussenschools aanbod in sport en bewegen hebben kinderen meer plezier bij het overblijven; er zijn minder ruzies en de kinderen gaan rustiger terug de klas in.”

Deelnemende school Sportieve Gezonde School

Meer informatie?

Wij helpen je graag

Wil je meer informatie over dit onderwerp en ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jou? Neem dan contact met ons op via de button. Onze professionals staan klaar om je verder te helpen!