Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Je bevindt je in: Bedrijven

ACLO opent met pilot deuren voor mbo-studenten

In navolging van de KEI-week start ook de ACLO komend jaar met een pilot voor mbo-studenten. Vanaf de zomer zijn 50 mbo-studenten van Noorderpoort, Alfa-college, Terra MBO en ROC Menso Alting welkom bij de studentensport in Groningen.

“We willen als ACLO graag een inclusieve omgeving bieden en zien dat sport verbindt. Dit is een mooie eerste stap om te kijken hoe de mbo-studenten bij het concept in Groningen betrokken kunnen worden”, aldus Justin Uitendaal, de voorzitter van het Dagelijks Bestuur van de ACLO.

Invulling pilot
Het doel van de pilot is om de vraag onder mbo-studenten naar de studentensport te onderzoeken. De 50 studenten mogen deelnemen aan het volledige pakket bij de ACLO. Hierdoor kunnen ze zich inschrijven voor onder andere cursussen en groepslessen, maar ook voor studentensportverenigingen. De pilot richt zich op mbo-studenten die in het laatste jaar van hun opleiding zitten. Deze groep heeft alle sport- en leefstijlactiviteiten die worden aangeboden door de mbo-instellingen afgerond. Het ACLO-aanbod is een mooie vervolgstap om sporten op eigen initiatief vorm te kunnen geven.

Meedoen met studentenleven
Paul de Rook, lid College van Bestuur Noorderpoort, is blij met deze ontwikkeling: “Opnieuw een waardevolle stap vooruit om mbo-studenten volwaardig mee te laten doen aan het rijke studentenleven dat Groningen te bieden heeft. Net als bij de KEI-week zorgen we ook hiermee voor meer ontmoeting en verbinding tussen mbo-, hbo- en wo-studenten. Sport is daar misschien wel bij uitstek geschikt voor. Mooi dus dat we samen met de ACLO met deze pilot gaan starten.”

Vervolgstappen
De pilot zal jaarlijks geëvalueerd worden. Op basis hiervan zal worden gekeken naar de invulling voor het volgende jaar. Uitendaal: “We hopen van de ervaringen te kunnen leren tijdens dit jaar, om die vervolgens mee te nemen naar een mooi vervolg in de toekomst”.

De pilot is tot stand gekomen binnen de Innovatie werkplaats Vitaal MBO, waar de mbo-instellingen in de stad samen met de Hanzehogeschool Groningen en Huis voor de Sport Groningen innovaties ontwikkelen gericht op vitaliteit van mbo-studenten.