Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Je bevindt je in: Bedrijven

Fietsstimuleringsprogramma HiBike gaat digitaal

In samenwerking met de provincie Groningen gaat Huis voor de Sport Groningen het programma HiBike na de meivakantie ook digitaal aanbieden aan vijf basisscholen in de provincie Groningen. In september vorig jaar werd het fysieke project al op twee basisscholen in Marum en Vriescheloo getest.

Meer op de fiets naar school zorgt voor grotere verkeersveiligheid in de omgeving van scholen. Meer beweging heeft ook een positieve invloed op de schoolprestaties en kinderen leren zo automatisch een gezondere levensstijl aan.

Ontlasten scholen
HiBike is een game die kinderen uit de bovenbouw samen met hun ouders kunnen spelen. In drie verschillende levels kunnen kinderen en ouders punten halen door gebruik van de fiets en/of te wandelen. Het is onderdeel van het fietsstimuleringsprogramma van de provincie. Ouders en kinderen kunnen dit zelf via het digitale platform spelen, waardoor scholen ontlast worden in het aanbieden van de beweegactiviteit. Leerlingen ontvangen het spelpakket via de deelnemende school.
Lees hier tevens het eerder verschenen artikel over de aankondiging van het pilotproject in september 2019, "Met Hibike vaker op de fiets naar school".

Scholen gezocht!

Heeft jouw school ook belangstelling voor dit digitale fietsstimuleringsprogramma? Neem dan contact op met projectleider Bianca Bus van Huis voor de Sport Groningen, via b.bus@hvdsg.nl of 06-57598477.