Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Je bevindt je in: Bedrijven

Gemeenteraadsverkiezingen

Geef sport en bewegen prioriteit op 16 maart!

Op 16 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. De gemeente is cruciaal voor het sportbeleid. Van de ruim 2 miljard euro die de overheid jaarlijks uitgeeft aan sport, komt 1,5 miljard van de gemeenten. De keuzes van het nieuwe gemeentebestuur hebben invloed op het lokale sport- en beweegbeleid in jouw gemeente. En dus ook op de lokale sportverenigingen, sportaanbieders en vrijwilligers in de sport.

Dagelijks maken wij ons als Huis voor de Sport Groningen d.m.v. sport en bewegen sterk voor een actieve en gezonde leefstijl in de provincie Groningen. En de afgelopen periode heeft ons laten zien hoe belangrijk het is dat hier ook de komende tijd aandacht voor blijft. Uit onderzoek blijft o.a. dat we minder zijn gaan bewegen, de motorische vaardigheid bij kinderen is afgenomen en de overgewichtcijfers zijn toegenomen. Zorgen dat iedereen kan sport en bewegen is daarom extra van belang! Daarnaast hebben mensen behoefte om samen te sporten en aan een goede plek om te kunnen sporten en bewegen.

Daarom pleiten wij ervoor dat sport en bewegen een prominente plek krijgt op de politieke agenda. En dat sport en bewegen niet gezien wordt als een kostenpost maar als een investering in een gezonde en vitale gemeente. Investeren in Sport en Bewegen betekent winst op meerdere vlakken, omdat o.a. de kwaliteit van leven wordt vergroot, het ziekteverzuim daalt, de arbeidsproductiviteit stijgt en de levensverwachting groeit. En daar is de onbetaalbare waarde van plezier en de sociale waarde van sport nog niets eens in meegenomen.

Ga ook voor gezonde winst en geef Sport en Bewegen prioriteit op 16 maart!
Blijf bewegen!

Karin Zwart
Directeur/Bestuurder Huis voor de Sport Groningen

Bekijk ook de video Met sport en bewegen naar een energieke en gezonde gemeente (bron: NOC*NSF)