Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Je bevindt je in: Bedrijven

Sport en bewegen voor ALLE Groningers!

Niet alleen omdat het gezond is, maar ook omdat het leuk is.

Iedere Groninger moet de mogelijkheid hebben om een leven lang plezier te beleven aan sport en bewegen. Iemands leeftijd, fysieke- of mentale gezondheid, etnische achtergrond, seksuele geaardheid of sociale positie mag geen belemmering zijn om deel te nemen aan sport- en beweegaanbod. Toch is dit nog niet voor iedere Groninger vanzelfsprekend of haalbaar.

Het aantal kwetsbare inwoners groeit, ook in Groningen.

Inwoners die iets extra’s nodig hebben om de regie over eigen leven te kunnen houden/pakken en waarvoor het maken van gezonde keuzes niet vanzelfsprekend is, maar wel van meerwaarde.

Denk aan: mensen met een migratieachtergrond of mensen met een laag opleidingsniveau en/of laag inkomen die vaak te kampen hebben met een matige gezondheid of onvoldoende gezondheidsvaardigheden.

Inclusief sport- en beweegklimaat noodzakelijk.

Te veel kwetsbaarheid leidt tot verminderde zelfredzaamheid, meer gezondheidsproblemen en toenemende zorgbehoefte en een stijging in zorgkosten.
De omslag van gehandicaptensport en aangepast sporten naar de ontwikkeling van een inclusief sport- en beweegklimaat is noodzakelijk.
Sport- en beweegaanbod moet voor alle Groningers bereikbaar worden ongeacht wie je bent, waar je vandaan komt en of je een beperking hebt of niet.

Onze ambitie: Het percentage Groningers, met of zonder beperking, met of zonder maatschappelijke en/of gezondheidsachterstand, dat niet deelneemt aan sport en beweegactiviteiten is in 2023 met 5% afgenomen.

Door samenwerking in breed verband kunnen we dit bereiken!

Samen naar beweging!

Netwerkbijeenkomst Inclusief Sporten en Bewegen.

Juist om brede samenwerking te bevorderen organiseert Huis voor de Sport Groningen een netwerkbijeenkomst Inclusief Sporten en Bewegen op donderdag 27 februari a.s. met als thema: "Samen naar beweging"

Heb jij affiniteit met Inclusief Sporten en Bewegen, of werk je binnen dit domein? Laat je inspireren en kom langs op deze meeting waarbij de mogelijkheid tot netwerken volop aanwezig is!

Wil je meer weten of erbij zijn?
Klik dan op de onderstaande button!