Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Je bevindt je in: Bedrijven

Succesvolle inspiratieavond Rabo ClubSupport

Met ambassadeur Erben Wennemars

Op dinsdagavond 13 februari organiseerde Rabobank in samenwerking met Huis voor de Sport Groningen, SportDrenthe en NOC*NSF een inspiratieavond voor bestuurders van sportverenigingen, cultuurverenigingen en stichtingen uit Groningen en Drenthe in Theater De Nieuwe Kolk in Assen.

Met 220 bezoekers was het een goed bezochte avond. Erben Wennemars gaf als landelijk ambassadeur van Rabo ClubSupport een inspirerende bijdrage. In zijn betoog vertelde hij over zijn persoonlijke verhaal, de hoogtepunten, maar ook de dieptepunten en vooral over de bedoeling en de essentie van sport. Het belang van breedte sport, de kracht van de vereniging en hoe belangrijk de lokale sport- en cultuurbestuurders daarvoor zijn. Ook kwamen drie clubbestuurders van sportverenigingen aan het woord, die allen op hun eigen manier voor inspiratie zorgden door te vertellen over hoe ze hun ambities van de vereniging hebben waargemaakt.

Jahn ll
Handbalvereniging Jahn ll uit Stadkanaal droomde drie jaar geleden van een maatschappelijk betrokken club en heeft in een één op één begeleidingstraject vanuit Raboclubsupport, met hulp van Huis voor de Sport Groningen, een sportgroep voor rolstoelhandbal opgezet. Voorzitter Ferry Roek van de vereniging vertelde enthousiast dat er inmiddels wekelijks 14 mensen actief deelnemen.

Achilles 1894
Namens de oudste Drentse voetbalclub Achilles 1894 uit Assen kwam voorzitter Peter de Jong vertellen over de duurzaamheidsambities van de club. Op dit gebied heeft de club al diverse stappen gezet en met de hulp van Rabo ClubSupport, onder begeleiding van SportDrenthe, wordt dat nog verder uitgebreid.

IJsvereniging De Hondsrug
Van IJsvereniging De Hondsrug uit Noordlaren was voorzitter Jan Geert Veldman present om te vertellen over de strijd die Noordlaren al jaren, vaak succesvol, voert om de eerste marathon op natuurijs en de succesvolle inzet van vrijwilligers daarbij. De club heeft plannen voor het vervangen van het asfalt van de baan. Ook is er met een bijdrage uit het coöperatiefonds van de Rabobank een trimbaan rondom de ijsbaan/ skeelerbaan gerealiseerd, waar de bootcampclub en individuele sporters het hele jaar gebruik van kunnen maken.

Ondersteuningsmogelijkheden
Anne Prins, verenigingsadviseur en trajectbegeleider van SportDrenthe kwam tenslotte aan het woord om te vertellen over de mogelijkheden die Rabo ClubSupport aan bestuurders van de aanwezige verenigingen kan bieden. Naast één op één begeleiding die een club drie tot zes dagdelen kan krijgen, zijn ook masterclasses van drie dagdelen, of workshops van één dagdeel over diverse onderwerpen te volgen. Na afloop kwamen er vanuit de zaal, naast enthousiaste reacties, ook een stapel hulpvragen vanuit de aanwezige clubs en stichtingen binnen, waarmee Rabo ClubSupport het komende jaar ook weer clubs kan ondersteunen.

Meer weten?
Klik hier voor meer informatie over Rabo ClubSupport. Benieuwd wat Huis voor de Sport Groningen voor jouw club kan betekenen? Neem contact op met verenigingsadviseur Erwin Bloeming via E e.bloeming@hvdsg.nl, of T 06-51518826.