Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Je bevindt je in: Bedrijven

Uitslag werknemersonderzoek Arbeidsloket

Ruim een derde van de werknemers van Arbeidsloket wil meer uren werken

Naar aanleiding van de toenemende vraag naar gekwalificeerd sportpersoneel die binnenkomt bij Huis voor de Sport Groningen, heeft Arbeidsloket in november 2018 een onderzoek uitgevoerd bij haar werknemers. In dit artikel zetten we de belangrijkste uitkomsten hiervan op een rijtje.

Uitkomsten

De belangrijkste uitkomsten van het werknemersonderzoek Arbeidsloket zijn:

  • De meeste werknemers die in dienst zijn via het Arbeidsloket hebben naast hun dienstverband nog een andere baan of volgen een opleiding. Het wordt vaak beschouwd als bijbaan of nevenfunctie.
  • Van de respondenten heeft 36 % aangegeven meer uren te willen werken. Dat dit nog niet is gelukt komt deels doordat hiertoe geen mogelijkheden zijn bij hun huidige sportorganisatie en deels doordat men geen passend werk kan vinden.
  • Uit het onderzoek blijkt dat de respondenten pas bereid zijn om meer uren gaan werken als ze dit krijgen aangeboden bij hun huidige sportorganisatie of andere sportorganisaties die geografisch gunstig liggen. De behoefte aan ondersteuning hierbij is weliswaar beperkt.
  • Van de verschillende ondersteuningsvormen die werden voorgelegd aan de respondenten is de kans het grootst dat ze gebruik zullen maken van een werving en selectiebureau (*) of arbeidspool.

(*) Arbeidsloket doet niet aan arbeidsmarktbemiddeling. Hiervoor verwijzen wij medewerkers door naar de vacaturesites of de werving en selectiedienst van SportMatchNoord. Via www.sportmatchnoord.nl kun je op de hoogte worden gehouden van relevante vacatures. Na het uploaden van je CV ontvang je de nieuwste vacatures in Noord-Nederland direct in je mailbox.

Arbeidsloket weet alles, regelt alles

Meer informatie?

Arbeidsloket helpt jouw vereniging of organisatie bij advies en ondersteuning voor goed werkgeverschap. Daarnaast kan Arbeidsloket mensen die werkzaam zijn in de sport, ondersteuning bieden bij een goede sociale rechtspositie en passende arbeidsvoorwaarden.