Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Je bevindt je in: Bedrijven

GasTerra kiest bewust voor het project Sportieve Gezonde School

GasTerra is een Gronings bedrijf, dat investeert in zijn personeel en in maatschappelijke, sportieve en culturele activiteiten. Daarbij richt GasTerra zich primair op de stad en regio Groningen. Dat is niet voor niets. Een groot deel van GasTerra’s in- en verkoopvolume bestaat uit Gronings gas en het kantoor is in Groningen gevestigd. Kortom, de onderneming mag een grote speler op de Europese gasmarkt zijn, we voelen ons vooral een Gronings bedrijf en dragen daarom graag bij aan het leven in de stad en de regio.


Sponsoring in de provincie Groningen

GasTerra richt zich qua sponsoring zowel op de stad als de regio. We sponsoren verschillende activiteiten op het gebied van sport, cultuur, educatie en maatschappij. Dit dient ook een bedrijfseigen doel. We willen hiermee de naam van de onderneming en de rol die wij lokaal en internationaal spelen, onder de aandacht brengen.

“Het is toch prachtig om te zien hoe je kinderen enthousiast krijgt voor een gezonde leefstijl. Daarom omarmen wij dit project en dragen wij hieraan graag ons steentje bij.”

Anton Buijs, manager Communicatie & Public Affairs van GasTerra

Aandacht voor jongeren en educatie

Een aantal jaren geleden heeft GasTerra bewust gekozen voor deelname aan het project Sportieve Gezonde School van Huis voor de Sport Groningen. GasTerra reserveert sinds jaar en dag veel aandacht aan initiatieven die gericht zijn op jongeren en educatie. Daar past dit project, waarmee de basis wordt gelegd voor een gezonde jeugd, prima in. Kinderen krijgen bewegingsonderwijs van een vakleerkracht en de groepsleerkrachten worden begeleid bij een methode bewegingsonderwijs. Daarnaast krijgen zij extra beweegmomenten aangeboden tijdens en/of na schooltijd. Het aanbod is veelzijdig en gevarieerd, zodat kinderen ontdekken wat hun talenten zijn en welke sport(en) ze leuk vinden. Scholen die meedoen met het Project Sportieve Gezonde School erkennen het belang van bewegen voor de ontwikkeling van kinderen, hebben hier aandacht voor en stimuleren dit. Ook ouders, leerkrachten en sportverenigingen spelen een belangrijke rol binnen het project.

GasTerra vindt het goed te horen dat het project een grote aantrekkingskracht uitoefent op diverse scholen in de regio en dat de resultaten positief zijn. Docenten merken dat de kwaliteit van het bewegingsonderwijs is verbeterd. Daarnaast maken de leerlingen ook kennis met meerdere sporten.

‘Het is toch prachtig om te zien hoe je kinderen enthousiast krijgt voor een gezonde leefstijl’, aldus Anton Buijs, manager Communicatie & Public Affairs van GasTerra. ‘En daarom omarmen wij dit project en dragen wij hieraan graag ons steentje bij.’