Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Je bevindt je in: Bedrijven

Rabo ClubSupport succesvol bij Tennisclub Nienoord

Een club is zoveel méér dan een club. Het is de plek waar de buurt samenkomt, waar je iedereen kent, waar je jezelf kunt zijn en waar we elkaar en de buurt sterker maken. Daarom biedt Rabobank verenigingen met Rabo ClubSupport een steuntje in de rug. Via kennis, netwerk en financiële ondersteuning. Juist nu. Zo ook bij Tennisclub Nienoord. Een mooie samenwerking tussen Rabobank, sportvereniging en Huis voor de Sport Groningen.

Steuntje in de rug via kennis, netwerk en financiële ondersteuning.


In juni 2020 heeft Tennisclub (TC) Nienoord een sponsorovereenkomst gesloten met Rabobank Noordenveld West Groningen. Dit in het kader van het landelijke project Rabo ClubSupport. Om hiervoor in aanmerking te komen heeft de tennisvereniging in een eerder stadium een pitch ingeleverd, met daarin de maatschappelijke ambitie om jeugd in Leek e.o. kennis te laten maken met tennis. Met succes!

“Mooi om te zien wat we met elkaar kunnen bereiken en betekenen”

Magriet Bruinsma, Rabobank Noordenveld West Groningen

De sponsorovereenkomst houdt concreet in dat de Rabobank TC Nienoord ondersteunt bij het ontwikkelen en realiseren van tennisactiviteiten gericht op Leekster jeugd. Daarbij wordt de club begeleid door verenigingsadviseur Jens Dijkstra van Huis voor de Sport Groningen. Een mooie samenwerking, zo vindt ook Magriet Bruinsma, Adviseur Communicatie & Coöperatie bij Rabobank Noordenveld West Groningen: "Met ons sponsortraject Rabo CLubSupport krijgen verenigingen begeleiding op maat van een professional die alle expertise in huis heeft om verenigingen te helpen ambities waar te maken. Huis voor de Sport Groningen is één van onze partners in deze. Mooi om te zien wat we met elkaar kunnen bereiken en betekenen"

Zowel basis- als voortgezet onderwijs
Doel van TC Nienoord is enerzijds om de jeugd van Leek zo goed mogelijk te informeren over alle leuke aspecten van tennis en de vereniging. Anderzijds om de jeugd het belang van het bewegen in het algemeen mee te geven. Het traject richt zich op zowel op de basisscholen als het voortgezet onderwijs in Leek. De daarbij opgedane ervaring zal worden gebruikt om, in afstemming met omliggende tennisverenigingen en de KNLTB, de jeugd in de rest van de gemeente Westerkwartier te bereiken.

“We hebben flink wat nieuwe leden binnengehaald en zijn zeker van plan dit project een goed vervolg te geven”

Johan Spriensma, TC Nienoord

Veel nieuw leden vanuit project
Inmiddels is het project in 2020 op vier basisscholen, één BSO en één school voor voortgezet onderwijs uitgevoerd. Ondanks Corona heeft dit maar liefst maar 17 nieuwe leden opgeleverd voor de tennisclub. In het voorjaar van 2021 staan nog drie basisscholen in de planning. Hier zullen ook weer een aantal nieuwe leden uit voortvloeien. Deze kunnen dan tijdens de voorjaarstrainingen instromen. Johan Spriensma van TC Nienoord is tevreden: “De Corona situatie heeft ook ons parten gespeeld, maar we hebben toch flink wat nieuwe leden binnengehaald. Daarnaast hebben we vele kinderen kennis laten maken met sport, in dit geval tennis, en dat op zich is al mooi. We zijn zeker van plan om dit project een goed vervolg te geven. Als we alle scholen hebben gehad, gaan we kijken of we dit concept ook in de verdere omgeving kunnen uitrollen.”