Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Je bevindt je in: Bedrijven

De Energieke Club

Voor een duurzaam Gronings sportklimaat

Hoe duurzaam is jouw sportaccommodatie en waar kun je mogelijk nog besparen? Zeker in deze tijd, waarin inkomsten van verenigingen onder druk staan, is het verduurzamen van je sportaccommodatie een manier om geld te besparen. Goed voor zowel milieu als voor clubkas. In de provincie Groningen hebben FC Groningen, Provincie Groningen, Rabobank, New Energy Business Platform en Huis voor de Sport Groningen met het project 'De Energieke Club' de handen ineengeslagen om Groningse sportclubs te ondersteunen bij het verminderen en verduurzamen van hun energieverbruik.

Wat hebben we sportclubs te bieden?
Deelnemende buitensportclubs* ontvangen kosteloos een energiescan die door SportStroom, ‘de energiecoach van sportverenigingen’ wordt uitgevoerd. Verenigingen ontvangen vervolgens een rapportage voorzien van energiebesparingsadvies. Verder begeleiden we jouw sportclub om te starten met maatregelen die geen of weinig geld kosten, maar wel een besparing van 15-25% op de energiekosten opleveren. Voor de grotere investeringen ondersteunen we bij het aanvragen van subsidie en oriëntatie op mogelijkheden voor financiering.
Wil jouw club ook het energieverbruik en de daarmee gepaard gaande energiekosten verlagen? Neem contact op met Egbert Bakker van Huis voor de Sport Groningen, via E e.bakker@hvdsg.nl of T 050-87 00 100. Hij neemt dan contact met je op.

Sport NL Groen
Dit is een nieuw online platform waar Huis voor de Sport Groningen via Sportkracht12 onderdeel vanuit maakt. Door de jarenlange ervaring met verduurzaming is Huis voor de Sport Groningen één van de geaccrediteerde energiecoaches van dit platform. Met een gratis energiescan en gratis begeleiding en ondersteuning vult ons project De Energieke Club dit platform aan tot een compleet pakket voor de vereniging. Meer info via Sport NL Groen.