Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Je bevindt je in: Bedrijven

Nijntje Beweegdiploma voor basisscholen gemeente Groningen

Start vanaf schooljaar 2022-2023

In de notitie “Herstelprogramma Onderwijs Gemeente Groningen – De tijd zal het leren” staat beschreven hoe het Nationaal Programma Onderwijs vertaald wordt naar een gemeentelijke aanpak. In dit uitvoeringsplan staan de genoemde activiteiten en interventies nader uitgewerkt. Huis voor de Sport Groningen is gevraagd om voor het onderdeel nijntje Beweegdiploma (kleuters) als kartrekker op te treden.

Wat is nijntje Beweegdiploma?
Het nijntje Beweegdiploma is een serie beweeglessen waarin kleuters wekelijks speelplezier hebben en tegelijkertijd alle essentiële basisvormen van bewegen leren. Kortom, het is een combinatie van plezier met een flinke dosis gezonde ontwikkeling! In de lessen kunnen kleuters naar hartenlust balanceren, rollen, huppelen, klauteren, springen, zwaaien, vangen, gooien en schoppen. Klik hier voor meer informatie.

Hoe werkt het?
Het programma is zorgvuldig samengesteld door de KNGU en wordt alleen gegeven door een speciaal opgeleide trainer. In Groningen is dat een docent van Huis voor de Sport Groningen. De lessen vinden plaats in een speellokaal/gymzaal van de school. Na het doorlopen van de lessen ontvangen kinderen het nijntje Beweegdiploma.
NB! Er is maar voor een beperkt aantal scholen ruimte. We zullen op basis van beschikbaarheid een weekrooster samenstellen en deelnemende scholen tijdig laten weten hoe dit eruit komt te zien.

Wat krijg je als school?

  • Een speciaal opgeleide docent die tussen de 16 en 20 lessen nijntje Beweegdiploma verzorgt (45 min. per les);
  • Een afsluitend nijntje Beweegdiploma feest;
  • Officieel beweegdiploma vanuit de KNGU.

Wat moet je als school zelf nog regelen?

  • De beschikbaarheid van een speellokaal/ gymlokaal;
    (Het speellokaal moet een half uur voor aanvang van de les beschikbaar zijn i.v.m. de opbouw van zaken)
  • Eenmalige licentiekosten van de KNGU (€ 100);
  • Bijdrage nijntje Beweegdiploma (€5 per deelnemende leerling).

Aanmelden
Basisscholen in de gemeente Groningen kunnen zich tot uiterlijk 20 mei 2022 aanmelden voor nijntje Beweegdiploma via onderstaand formulier. Na 30 mei 2022 nemen we vervolgens contact op met de aangemelde scholen.

Meer info
Neem voor meer informatie contact op met Bas Veldman van Huis voor de Sport Groningen via E b.veldman@hvdsg.nl of T 050-87 00 100

* wanneer er meerdere klassen willen deelnemen is het zeer wenselijk om het rooster van deze lessen achter elkaar te plannen. Dit vergroot de kans op mogelijkheid deelname.